Am Stein Wurzberger Silvaner

In het hart van de beroemde Würzburger Stein wijngaard ligt het Weingut Am Stein. Sandra en Ludwig Knoll zijn de vijfde generatie in dit familiebedrijf dat gesticht werd in 1890. Dat kwaliteit bij Ludwig Knoll boven alles gaat vinden we terug in de regulering van de opbrengst per ha, de selectieve oogst en de zorgvuldige manier waarop hij zijn wijnen vinifieert. In Weingut-am-Stein wijnen proeft u de passie van de wijnmaker. Deze passie en ervaring waarmee Ludwig Knoll wijn maakt deelt hij met collega's binnen de VDP, de vereniging van "Prädikatsweingüter", die internationaal in hoog aanzien staat.


De wijngaarden, met een oppervlakte van bijna 20 ha zijn beplant met silvaner 25%, Pinot 25% (pinot blanc, pinot gris and pinot noir) en riesling 20%. müller thurgau, en scheurebe completeren het geheel. Het Weingut am Stein bezit top wijngaarden in de Lagen Würzburger Stein, de Würzburger Innere Leiste en de Stettener Stein. Ludwig Knoll produceert Gutswijnen met mooie fruitige aroma 's , de Lag enwijnen zijn krachtige maaltijdbegeleiders en zijn Grosses Gewächs Riesling Innere Leiste behoort tot de top van Duitsland.

De druiven zijn afkomstig van de Würzburger Stein, Kirchberg en Innere Leiste. De stad ligt in een tegen de wind beschermd bekken, omgeven door wijngaarden die tot in de stad groeien. De invloed van het microklimaat zorgt voor een optimale rijping van de druiven. Het uitgangsmateriaal voor de wijngaardbodem is de schelpkalksteen, een sedimentaire laag van kalkalgen en schelpen. De kleiachtige kalksteen die in de loop van miljoenen jaren is gevormd, draagt ​​ertoe bij dat de bodem goede warmteopslageigenschappen heeft. De steenachtige, licht kleiachtige leem is diep en humusrijk. Dit leidt tot een evenwichtige beschikbaarheid van voedingsstoffen voor de wijnstokken.

Karakteristieke Silvaner uit Franken. Mooie balans van fruit en zuren. Honig, perzik en limoen aroma’s. Aan te bevelen bij asperges, gerechten uit de Aziatische keuken en gevogelte.

Am Stein Wurzburger Silvaner

€ 16,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Droog
Aroma's Appel, Geel fruit, Citrus
Regio Franken, Duitsland
Druif silvaner
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2022

Am Stein Wurzburger Silvaner als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu