villa-bel-air-blanc

De familie Cazes is al sinds 1939 de trotse eigenaar van Château Lynch-Bages. De achternaam ‚Cazes’ is een veel voorkomende naam in het zuiden van Frankrijk. De naam is afgeleid van het woord „casa“, wat huis betekent. Het is een naam verbonden aan emigranten. Net als vele anderen vertrok de Cazes-familie rond 1875 vanuit de Ariège-regio in zuidwesten van Frankrijk naar de Médoc en vestigde zich in het plaatsje Pauillac als bakkersfamilie. Naast de Grand Vin van het domein die op de markt komt als Château Lynch-Bages produceren ze ook een tweede en een derde wijn op het domein onder de namen ‘Echo de Lynch-Bages’ en ‘Pauillac de Lynch-Bages’.

In 1988 werd het 18e eeuwse landgoed Chateau Villa Bel-Air’ verkocht aan de Cazes familie. Chateau Villa Bel-Air is gelegen in Saint Morillon in het hart van de Graves. Vanaf dat moment zijn de wijngaarden en de technische installaties volledig geherstructureerd. Geavanceerde technieken worden geïmplementeerd in de vernieuwde wijnstokken, maar de geest waarin

ze worden verzorgd volgt nog steeds voorouderlijke tradities. Vandaag de dag produceert Chateau Villa Bel-Air rode en witte wijnen die perfect de finesse en de complexiteit van Graves-wijnen aantonen. Het terroir Het landgoed is gelegen op een prachtige helling van grind. De bodem bestaat uit Garonne grind en ligt op een ondergrond van klei-kalksteen, gedeeltelijk ijzerhoudend. Het terroir profiteert ook van een gunstig microklimaat: de omliggende dennenbossen beschermen het tegen slecht weer en de nabijheid van de rivier de Garonne vermindert zowel extreme warmte als overmatige luchtvochtigheid.

Een klassieke blend van 65% sauvignon blanc en 35% sémillon. Na het persen wordt het sap gefermenteerd in eikenhouten vaten op lage temperatuur en daarna rijpt de wijn sur lie, waarvan 30% in nieuw hout.

Een stijlvolle Graves, met een prachtige neus van bloemen, amandelen, wit steenfruit en fijn hout. Heel lang in de mond. Een wijn met een culinair tintje.

Chateau Villa Bel-Air Blanc

€ 22,50

Specificaties

Stijl Elegant, Romig, Vol
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Ceder
Regio Bordeaux, Frankrijk
Druif sauvignon blanc, semillon
Oogstjaar 2016

Chateau Villa Bel-Air Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu