Perdiguero Barrica fles PP

Het D.O. gebied Cigales strekt zich uit het noorden van Valladolid en loopt via de buitenwijken van de stad in het zuiden tot het stadje Dueñas in de provincie Palencia. Het gebied kreeg in 1991 de D.O. status. Cigales is een klein, slaperig stadje dat wordt gedomineerd door een prachtige kerk op een klein, loofrijk plein en omringd door droge velden waar hier en daar gekke schoorstenen uitsteken. Deze schoorstenen zijn luchtkanalen voor de kelders, 10 meter onder de grond, waar de temperatuur constant is en kunsthars-betonnen vaten staan, waar de wijn rust tot de ' bodeguero' beslist dat de tijd voor botteling is aangebroken.

In 1985 richtten drie succesvolle wijnproducenten het bekende Rioja huis Barón de Ley op. Enkele jaren geleden wilde het wijnhuis uitbreiden naar Ribera del Duero, maar een geschikte wijngaard werd niet gevonden. Wijnmaker Gonzalo Rodríguez suggereerde om eens te gaan kijken in zijn geboortestreek Cigales, iets verder naar het westen: een ruig gebied, maar met perfecte condities voor het maken van spannende en stoere wijnen.

De ontsteelde druiven (tempranillo) vergisten gedurende 5 dagen in vaten van RVS. Hierdoor ontstaat een grote aroma-rijkdom en wordt de wijn ronder van smaak. Aansluitend volgt 6 maanden rijping op vaten van Amerikaans eiken. Intens paarsrode wijn met expressieve aroma’s van rood fruit, laurier, karamel en vanille. Vol en romig van smaak met opnieuw veel fruit en zachte tannines. Een onweerstaanbare begeleider van diverse gerechten met rund- of lamsvlees. Denk aan stoofpotten, suddervlees en kruidige lamskoteletten van de grill. Ook lekker bij harde kazen.

El Perdiguero Barrica Cigales

€ 10,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Leer
Regio Cigales, Spanje
Druif tempranillo
Oogstjaar 2020

El Perdiguero Barrica Cigales als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu