Felsner Neuburger

De wijngaarden liggen in Oostenrijk in het vlakke tot heuvelachtige oosten van het land. Het gematigde klimaat is hier vergelijkbaar met dat van Bourgogne: aangenaam warme en zonnige zomers, lange milde herfstdagen en koude winternachten. Ideale omstandigheden voor wijnbouw dus. Oostenrijk heeft een rijke wijncultuur, die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Het paradepaardje van de Oostenrijkse wijnbouw is zonder meer de druivensoort Grüner Veltliner. Met 30% aanplant is dit de meest voorkomende druivensoort. Het is een druivensoort die sterk reageert op microklimaat en 'terroir' en dus in meerdere stijlen te vinden is.

Weingut Felsner is een klein familie domein dat 16 ha wijngaard bezit in Gedersdorf en Rohrendorf in het Kremstal. De wijnstokken zijn overwegend 30 jaar oud, maar enkele delen van de wijngaard zijn zelfs 50 jaar oud, hetgeen zéér bijdrragt aan de kwaliteit van de wijn.

Belangrijkste variëteiten zijn natuurlijk gruner veltliner, maar men maakt ook fantastische rieslings, zweigelt en st. laurent. Wijnboer Manfred wordt bijgestaan door zijn vrouw en ouders en is zeer bevlogen en toegewijd en maakt zijn wijnen in de wijngaard, niet in de kelder. Hij is elke dag tussen de wijnstokken te vinden en volgt nauwgezet de ontwikkeling van het fruit.

Deze Oostenrijkse druivensoort is in de afgelopen decennia wat in de vergetelheid geraakt en wordt nog op enkele plaatsen verbouwd, waaronder Weingut Felsner. Neuburger is sappig, fris, maar ook zacht in de mond. Kruidig en vol met nootachtige smaken van amandelen.

Deze neuburger groeit in de Reisental wijngaard in het onderste deel van de wijngaard. De grond bestaat uit pure - bijna wit aandoende - löss. Een goede compagnon voor: champignons, Wiener Schnitzel en andere gepaneerde gerechten, fazant, patrijs, gerookte vis, rundvlees, eiergerechten, kaas (zachte en harde kaas), vooral bij gerookte kaas, roodschimmelkaas, sterke, pikante kaas

Felsner Neuburger Ried Reisenthal

€ 15,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Bloemig, Noot, Vijg
Regio Krems, Oostenrijk
Druif neuburger
Oogstjaar 2020

Felsner Neuburger Ried Reisenthal als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu