Flor-de-Pingus-2017-ALTA

Peter Sisseck, van Deense origine, is een van Spanjes meest bekende wijnmakers. Hij deed ervaring op als jonge oenoloog in Bordeaux en Californië en startte vervolgens in 1990 als oenoloog van het domein Hacienda Monasterio in Ribera del Duero. Het was hier dat hij het werkelijke potentieel van de Tinto Fino leerde inschatten. In 1995 maakte hij zijn eerste eigen wijn in een garage in Quintalilla de Onésimo. Sisseck werkt vanaf het begin met oude wijnstokken en verzorgt deze volgens de biodynamische principes. Samen met Pablo Rubio startte hij in 2007 het project PSI. De mythe Pingus werd geboren.

Flor de Pingus is voor vrijwel 100% gemaakt van Tinto Fino (Tempranillo), hoewel op de oudere wijngaarden soms nog enkelen andere druivenvariëteiten mee worden geoogst en is afkomstig van 18 verschillende wijngaarden. De wijn rijpt gedurende ongeveer 18 maanden op nieuw Frans eiken.

Diep en jong van kleur. Geconcentreerde, monumentale aanzet. Rijpe en sappige tanninestructuur met lichte houttoets. Biedt nu al veel, maar zal in de toekomst nog veel meer geven. Mooie lengte en complex in de afdronk. Een moderne stijl van Ribera del Duero.

Flor de Pingus Ribera del Duero 2019

€ 139,50

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Vol, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Cacao
Regio Ribera del Duero, Spanje
Druif tempranillo
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2019

Flor de Pingus Ribera del Duero 2019 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu