Grand Noir Pinot Noir

De wijngaarden van de Languedoc-Roussillon vormen een enorme lappendeken langs de Middellandse Zee die zich uitstrekt van de Spaanse grens tot de Provence. Het wijngebied dankt zijn bestaan aan de Griekse en Etruskische kolonisten die hier 600 jaar voor Christus de eerste wijnstokken aanplantten. De geschiedenis van de Languedoc wordt nog steeds grotendeels bepaald door wijn. Zo golden de zestiger jaren van de vorige eeuw bijvoorbeeld als het begin van een revolutionaire periode in de wijnbouw van deze regio. Nieuwe druivenvariëteiten werden aangeplant en de modernste technieken geïntroduceerd. Niets kon het maken van grote wijnen meer in de weg zitten. Deze omslag is buitengewoon succesvol gebleken en Languedocwijnen worden vandaag de dag over de hele wereld met veel enthousiasme onthaald. De Languedoc-Roussillon profiteert van een formidabele geologische verscheidenheid. Je vindt er leisteen, mergel, rolkeien, zand, kleigrond en bodemsoorten die hier een combinatie van zijn. Bij elkaar zorgt dat voor een enorme aromatische en smaaktechnische diversiteit. Het zonnige klimaat en de verkoelende wind verschaffen de wijnen hun verdere kracht en complexiteit.

Le Grand Noir wijnen worden gemaakt in de Minervois, geproduceerd door Celliers Jean d'Alibert (opgericht in 1953). Celliers Jean d'Alibert ligt 20km ten zuiden van Carcassonne en 25km ten noorden van Narbonne. De wijnen worden verbouwd op een kalkhoudende ondergrond, veelal op de zuidhellingen van dit pittoreske lan dscha p. Het klimaat is mediterraan met een Atlantische invloed. Onder de naam vinden de volle en fruitige wijnen, met het warme karakter van het Franse zuiden, hun weg naar vele wijnliefhebbers in de wereld. De druiven worden met de hand geplukt.

De druiven komen uit de koudste regio van Zuid-Frankrijk (Limoux), aan de voet van de Pyreneën. Mechanische oogst ’s nachts om de frisheid te bewaren. Gisting op schil gedurende 2 weken voor het persen van de druiven. Rijping van 10% van de wijn op eikenhouten vaten. Intens fruitige wijn met aroma’s van framboos, kersen met tonen van aardbei en peper. Toevoeging van een klein beetje grenache geeft hem wat extra frisheid. Kan licht gekoeld gedronken worden.

Le Grand Noir Pinot Noir

€ 9,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Kers, Aardbei, Specerijen
Regio Midi, Frankrijk
Druif pinot noir
Oogstjaar 2022

Le Grand Noir Pinot Noir als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu