Mas de Lavail Carignan Blanc

De Mas de Lavail is de vrucht van een passievolle familie. In 1999 kreeg vader Jean, toen een medewerker van de Maury-kelder, de kans om het domaine te verwerven, gesteund door zijn grootvaders, Georges en Pierre en gemotiveerd door de komst van zijn zoon op het landgoed.

Zo konden met de steun van de oenoloog en de hele familie de eerste flessen geproduceerd worden. Sindsdien is het assortiment uitgebreid en het is altijd als een familie dat ze de passie voor het terroir, het vak en de wijn nastreven. Het landgoed is gelegen in het hart van de Appellation d'Origine MAURY, op klei-kalksteenbodem, omringd door de twee bergketens van de Corbières. Een deel van het land strekt zich uit onder het Katharenkasteel van Quéribus, op zwarte leisteengronden.

Hier komt de naam Maury vandaan: de zwarte landen. Deze schaliebodems hebben de bijzonderheid om de warmte van de zon op te slaan en deze bij het vallen van de avond terug naar de baaien te brengen. De familie is er van overtuigd dat de kwaliteit van de wijn in de wijngaard wordt gemaakt en het domein is daarom in conversie naar biologische wijnbouw. Ook de lage opbrengst per hectare garandeert intense, karakteristieke wijnen.

Mas de Lavail Carignan blanc wordt gemaakt van 100% carignan blanc van oude stokken. De druiven worden met de hand geoogst en na vinificatie rijpt de jonge wijn op rvs cuves.

Mooie intense neus, veel geel fruit, gember veel concentratie en sap. In de mond bloemig en rond met zachte kruidigheid. Een heel spannend glas wijn! Heerlijke begeleider van allerlei visgerechten, schaaldieren (krab/kreeft) kazen of bv. paté’s!

Mas de Lavail Carignan Blanc

€ 14,45

Specificaties

Stijl Levendig, Fruitrijk, Elegant
Aroma's Geel fruit, Bloemig, Vijg
Regio Roussillon, Frankrijk
Druif carignan blanc (80 jaar oude stokken)
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2022

Mas de Lavail Carignan Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu