Mas de Laveil Desirade

De Mas de Lavail is de vrucht van een passievolle familie. In 1999 kreeg vader Jean, toen een medewerker van de Maury-kelder, de kans om het domaine te verwerven, gesteund door zijn grootvaders, Georges en Pierre en gemotiveerd door de komst van zijn zoon op het landgoed.

Zo konden met de steun van de oenoloog en de hele familie de eerste flessen geproduceerd worden. Sindsdien is het assortiment uitgebreid en het is altijd als een familie dat ze de passie voor het terroir, het vak en de wijn nastreven.

Het landgoed is gelegen in het hart van de Appellation d'Origine MAURY, op klei-kalksteenbodem, omringd door de twee bergketens van de Corbières. Een deel van het land strekt zich uit onder het Katharenkasteel van Quéribus, op zwarte leisteengronden. Hier komt de naam Maury vandaan: de zwarte landen. Deze schaliebodems hebben de bijzonderheid om de warmte van de zon op te slaan en deze bij het vallen van de avond terug naar de baaien te brengen. De familie is er van overtuigd dat de kwaliteit van de wijn in de wijngaard wordt gemaakt en het domein is daarom in conversie naar biologische wijnbouw. Ook de lage opbrengst per hectare garandeert intense, karakteristieke wijnen.

La Desirade is een blend van 25% carignan van oude stokken, 25% grenache noir en 50% syrah. De druiven worden met de hand geoogst en na vinificatie krijgt de jonge wijn 12 maanden rijping op 300 ltr vaten.

De neus is zeer complex: rood fruit, zwarte bes, bramen, zwarte kersen. De aanzet is gul en rijk en expressief. De kers is zeer aanwezigmet tonen van kreupelhout en bbq. De buitengewoon lange afdronk eindigt met geuren van garrigue, zoethout en cacao. Wijn met zachte tannines van een elegante finesse. Grootse wijn!

La Desirade verdient wel tegenspel van rood vlees van de bbq of lamsvlees of bv. een plank mooie harde kazen!

Mas de Lavail 'La Desirade'

€ 22,75

Specificaties

Stijl Rijk, Gestructureerd, Vol
Aroma's Blauwe bes, Specerijen, Tabak
Regio Roussillon, Frankrijk
Druif syrah, carignan, grenache
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2020

Mas de Lavail 'La Desirade' als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu