Mega Spileo Wit

Mega Spileo geldt als het mooiste klooster van de Grieks Orthodoxe kerk. Het is gelegen in de schaduw van rots massief op 940 mtr. hoogte. Gesticht in de 4e eeuw door 2 monniken en nog heden ten dage in gebruik. Het 8 verdiepingen hoge gebouw biedt eem adembenemend uitzicht. In het hoofdgebouw bevinden zich o.a. de wijnkelders en veel Fresco’s uit het jaar 1653. Erg bekend is het Maria ikoon dat volgens de overlevering door de Apostel Lucas is gemaakt uit was en mastiek.

De oudste gegevens van de wijngaard zijn uit het jaar 1550. Met behulp van muildieren werd de most door de monniken naar de kloosterkelders gebracht en in houten vaten van 500 ltr. opgeslagen. Het werk door de monniken eindigde in de jaren 80 van de vorige eeuw, mede omdat het aantal monniken steeds minder werd. De wijngaard is gelegen op 800 mtr. hoogte en heeft in 1999 een renovatie ondergaan waarbij aanplant werd gedaan van o.a: Mavrodaphne, Mavro Kalavritino, Cab. Sauvignon, Merlot, Syrah, Riesling etc. De dichtheid is 4100 druivenstokken per hectare. Alleen bossen, rotsen en wilde dieren omringen deze adembenemende wijngaard die wordt verbouwd met zeer lage opbrengsten als doel, resulterend in dichte, geconcentreerde, krachtige wijnen met karakter, geschikt voor lange veroudering. De grote hoogte van de wijngaard biedt de druiven een natuurlijk hoge zuurgraad die finesse en een lang leven geven.

Cuvee III is een blend van 60% malagouzia, 20% assyrtiko en 20% chardonnay. Alleen de chardonnay rijpt 4 maanden in eiken vaten.

Aroma’s van witte bloemen, basilicum, nectarine en kokosboter. In de mond zijn de knapperige zuren mooi geïntegreerd door de tannines van het hout. Het palet is mooi complex en heeft een lange frisse afdronk.

Mega Spileo Cuvee III Blanc (slechts 2 flessen beschikbaar)

€ 11,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fris, Sappig
Aroma's Appel, Geel fruit, Peer
Regio Achaia, Griekenland
Druif malagouzia, assyrtiko en chardonnay
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2020

Mega Spileo Cuvee III Blanc (slechts 2 flessen beschikbaar) als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu