Wij gebruiken cookies. Akkoord

Mancino Vermouth Rosso

€ 21,95

Giancarlo Mancino, afkomstig uit een klein bergdorpje in het diepe zuiden van Italië, sleepte als internationaal gevierde barman vele prijzen in de wacht voor hij besloot terug te keren naar zijn geboorteland om daar vermouth te gaan maken. Volgens Mancino ontbrak het de bestaande vermouths aan zowel uitstraling als smaakdiepgang. Hij ging aan de slag met oorspronkelijke recepten van oude meesters en creëerde drie authentieke vermouths in zijn eigen stijl op basis van wijn van trebbiano en per smaaktype een selectie uit 40 botanische kruiden en specerijen. Voor de productie van zijn creaties koos hij in 2011 een klein familiebedrijf in Piemonte uit dat sinds zijn oprichting in 1957 beroemd is om de vele verfijnde wijnen en vermouths die er het levenslicht zagen. Chinato is een hybride, gemaakt van de drie Mancino Vermouths: Secco, Bianco en Rosso met de rode Piemontese wijn Barbera d’Asti en kinine van de kinaboom (Cinchona Calisaya). Mancino Secco, Bianco en Rosso met Barbera d’Asti van de producent Erede di Chiappone Armando. Daarnaast pure kinabast van de Cinchona Calisaya. Diepe donkerbruine amberkleur. Krachtige medicinale geur van kinine die je ook herkent in tonic of bitter lemon. Zoet met een verfrissende zuurgraad en geweldige bitters. Zeer lange afdronk. Zowel geschikt om gekoeld als op kamertemperatuur te schenken. Serveren als aperitief of als begeleider van nagerechten met chocolade, vijgen en dadels. Zeer gastronomisch. Tevens onmisbaar ingrediënt in iedere cocktailbar.

Klik en bestel

Specificaties

Land Italie
Regio Piemonte

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu