Wij gebruiken cookies. Akkoord

Champagne Billecart-Salmon Brut Réserve

€ 44,95
Klik en bestel

Ten Noord-Oosten van Parijs ligt het meest noordelijke wijngebied van Frankrijk, de Champagne. Het klimaat en de bodem spelen een hoofdrol in het succes van de Champagne als wijnstreek, want met haar koele klimaat en de beroemde bodem van Kimmerdige klei en kalksteen biedt het de ideale omstandigheden voor de productie van 's werelds oudste en beroemdste mousserende wijn. Voor de productie van Champagne mogen maar drie druiven worden gebruikt: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Veelal worden ze geblend, behalve voor de Blanc de Blancs Champagnes die voor 100% van Chardonnay zijn gemaakt. Binnen de Champagne zijn er drie hoofdgebieden waar de wijngaarden zich rondom concentreren: de Vallée de la Marne (rond de stad Epernay), de Montagne de Reims en de Côtes des Blancs. Onder de steden Reims en Epernay zijn vele kilometers aan gangen uitgehakt in de kalkstenen bodem. Deze ondergrondse gewelven worden door de champagnehuizen gebruikt om hun Champagnes te laten rijpen. Champagne is hét voorbeeld geweest voor mousserende wijnen over de hele wereld. In het verleden vermeldde men, ook in eigen land, dan ook graag dat de wijn werd gemaakt middels de méthode champenoise. Inmiddels is de naam Champagne beschermd en het gebruik van die term niet langer toegestaan. Als alternatief is in Frankrijk de benaming Crémant ingevoerd. Belangrijke vertegenwoordigers van die stijl zijn regios als de Alsace, Loire, Bourgogne en Limoux. Buiten Frankrijk wordt tegenwoordig op de fles vermeld dat het op de traditionele methode is gemaakt.

Eén van de pareltjes in het champagnegebied is het kleine kwaliteitshuis Billecart-Salmon. Het levensverhaal van Champagnehuis Billecart-Salmon begon in 1818 met het huwelijk tussen Nicolas François Billecart en Elisabeth Salmon. Bijna 200 jaar later, werkt de inmiddels 7e generatie nog volgens dezelfde filosofie: finesse, evenwicht en elegantie. Hier worden schitterende Champagnes gemaakt die tot de top uit het gebied behoren. Menig sterrenrestaurant of luxe hotel voert de champagnes van dit huis. De verfijning en finesse in combinatie met kracht en lengte zijn ongevenaard. Billecart-Salmon produceert Champagnes van absolute wereldklasse!

Een heerlijke Brut van Chardonnay, Pinot Noir en pinot Meunier van diverse Premier en Grand Cru wijngaarden rondom Epernay. Voor deze Brut Réserve wordt sinds 1945 dezelfde blendverhouding gebruikt, wat jaar naar jaar dezelfde consistente kwaliteit betekent. Het is een elegante, pure, ronde, evenwichtige en harmonieuze champagne, met een mooie balans tussen frisheid en de rijpe fruit tonen. Ideaal als aperitief, maar ook een echte allrounder aan tafel!

Specificaties

Land Frankrijk
Regio Champagne

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu