Wij gebruiken cookies. Akkoord

Lagar la Primilla PX Dulce

€ 13,95
Klik en bestel

Andalusië is niet de meest hippe wijnregio van Spanje. Iedereen kent natuurlijk sherry, maar slechts weinig mensen weten dat deze regio een schat aan bijzondere, authentieke wijnen kent. Het is een streek van adembenemende uitzichten, pittige bergpaden èn een streek met de hoogst gelegen wijngaarden van Europa.

Lagar La Primilla dateert uit 1910. Charo Jimenéz, de eigenaresse, is al van de 4e generatie en runt dit bedrijf samen met haar man. De bodega ligt in de streek Montilla-Moriles Superior ten Zuiden van de stad Córdoba met een zeer kalkrijke bodem. In de zomer wordt het er bloedheet. Montilla wordt onder dezelfde noemer als sherry geplaatst. De wijn wordt echter niet van dezelfde druif gemaakt, maar hoofdzakelijk van Pedro Ximénez. Belangrijkste verschil met sherry is dat de wijn niet wordt versterkt. Behalve o.a. een zachte fino gemaakt van PX en Montepila en een prachtige zoete PX maakt Charo een rijke, droge, witte, ongefilterde jonge wijn: 'Vino Nuevo de Tinaja', kortweg Tinaja. Ook dit is een blend van PX en Montepila. Vergist en daarna gerijpt onder een laag flor in zogenaamde tinajas, traditionele aardenwerken kruiken van 5000 liter. Maar hier gaat het om de Pedro Ximenez Dulce.

Lagar de Primilla PX dulce
Deze PX heeft 2 jaar gerijpt op eiken vaten, gemaakt op basis van het solera-systeem. Zoete, zeer rijke, zachte dessertwijn! Smaak van rozijnen, koffie, chocola. Heerlijke bij chocolade-dessert, kaasplateau of gewoon …. Zo!

Specificaties

Land Spanje
Regio Andalusie
Agricultuur Biologisch

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu