Vino Dulce Monastrell Casa de la Ermita Dessert

€ 11,95

Eén van de modernste wijnbedrijven in Jumilla is Casa de la Ermita. Deze Bodega bezit ruim 100 hectare wijngaarden gelegen tussen 400 en 800 meter boven de zeespiegel voornamelijk beplant met Monastrell, cabernet sauvignon en syrah voor rode wijnen en petit verdot voor witte. Daarnaast experimenteert het vooruitstrevende bedrijf nog met een 30-tal andere druivensoorten. Casa de la Ermita is het eerste officieel erkende biologische wijnbedrijf in Jumilla. Er wordt namelijk op geheel natuurlijke wijze wijn gemaakt, dus zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en bemesting. De overrijpe en licht ingedroogde Monastrell voor deze dulce komen van meer dan 60 jaar oude stokken. De wijn is zeer vlezig van structuur en door gisting op lage temperatuur zijn alle fruitige karaktereigenschappen van de druif behouden gebleven. Na 36 maanden houtrijping op grote eiken vaten zijn slechts een kleine 8000 flessen voor de wereldmarkt gebotteld! Leer en chocolade in de geur. Vol rond en geconcentreerd rijp fruit en cacao in de smaak, niet overmatig zoet maar met behoud van een elegante fraîcheur en een lange afdronk, is dit een geweldige wijn om te combineren met chocolade desserts, patés, ganzenlever en zachte kazen. //

Klik en bestel

Specificaties

Land Spanje
Oogstjaar 2016
Regio Jumilla
Agricultuur lutte raisonnee

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu