Madeira Blandy's Bual 1920

€ 550,00

Het belangrijkste kenmerk van Madeira is het bijzondere productieproces, de methodes estufagem of canteiro, waaraan de Madeira zijn unieke aroma- en smaakkenmerken ontleent. Dit ‘verwarmings’ proces vindt plaats nadat de wijn, afhankelijk van het smaaktype, gedurende of aan het eind van de vergisting, is versterkt met wijnalcohol (96% vol.). Bij de canteiro methode verloopt het verwarmingsproces op houten vaten, welke geplaatst zijn in het warmste deel van de kelder. De hiervan afkomstige Madeira’s ondergaan een oxidatieve rijping van minimaal 3 jaar. De typerende smaak is rijk en intens van karakter Bij dit proces rijpt de jonge madeira in het bovenste en tevens warmste deel van de kelder. Na een bepaalde rijpingsperiode koelt de madeira geleidelijk af door de vaten periodiek een etage lager te plaatsen. Heldere topaasgele kleur met goudgroene reflectie. Rijk geschakeerd aroma met gedroogd fruit, karamel, houtaroma's en specerijen. Halfdroog (restsuiker 90 gr/l)met een ranke, zuivere zuurgraad. Lange, complexe finale met nuances van specerijen,

Klik en bestel

Specificaties

Land Portugal
Oogstjaar 1920
Regio Madeira

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu