Wij gebruiken cookies. Akkoord

Altos de Torona Espumoso

€ 21,95

In het uiterste Noordwesten van Spanje, net boven de grens met Portugal, ligt de wijnstreek Rías Baixas. De kuststrook is ruig en bijzonder groen, en het klimaat is er Atlantisch met gematigde temperaturen en natte winters. De meeste wijngaarden bevinden zich vrijwel direct langs de kust. De druivenstokken moeten dus bestand zijn tegen het gure zeeklimaat en de grote hoeveelheid neerslag die er jaarlijks valt. Een aantal druivenrassen heeft zich in de loop der tijd aan de omstandigheden weten aan te passen en verreweg de meeste daarvan zijn wit.

Rías Baixas staat dan ook vooral bekend om zijn strakke, droge witte wijnen. De belangrijkste druif hiervoor is albariño, die over de grens in Portugal bekend staat als alvarinho en daar voor de betere vinho verdes wordt gebruikt. De wijnen uit Rias Baixas kenmerken zich door veel frisheid en verfijnde fruitaroma’s. Ze zijn ideale begeleiders van vis – vergeet sushi en sashimi niet! – en allerhande schaal- en schelpdieren. De beste exemplaren komen van granieten bodems, wat bijdraagt aan hun mineralige karakter. Bovendien vergisten de wijnen op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks om de smaak zo fris mogelijk te houden. De wijngaarden zijn gelegen in Vilachán (Tomiño-Pontevedra) op 200 tot 350 meter boven zeeniveau. Gelegen op 3,5 km van de rivier Miño en 10 km van de Atlantische Oceaan. Hoewel het dichtbij de zee gelegen is op een glooiende helling, betekent dit dat noch de mist, noch de kou invloed hebben op de wijngaarden. De hellingen op het zuiden gelegen staat garant voor een goede zon die zorgt voor een optimale rijping van de druif. Milde temperaturen in de zomer zorgen ervoor dat de druiven langzaam rijpen, waardoor de aroma’s en zuurgraad behouden blijven. De zanderige granieten bodem maakt het mogelijk om wijnen met finesse te produceren.

Deze Espumoso is 100% albariño. De druiven worden volgens de 'methode traditionelle' verwerkt. De jonge wijn ligt 9 tot 12 maanden 'sur latte' voorafgaand aan het degorgement. Een prachtige, verfijnde mousserende wijn met lichte tonen van amandeltjes en geel fruit.

De zachte mousse en fijne zuren maken het tot een heerlijk glas mousserend wijn met elegantie en spanning!

Klik en bestel

Specificaties

Land Spanje
Regio Rias Baixas

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu