Wij gebruiken cookies. Akkoord

Linge Cuvee Wit

€ 14,95
Klik en bestel

Centraal gelegen in het mooie Betuwse landschap, te midden van Oranjestad Buren, Glasstad Leerdam en Fruitig Geldermalsen, vindt u de wijngaarden van het Betuws Wijndomein. Sinds 2004 werkt het Betuws Wijndomein ambachtelijk en duurzaam, met respect voor mens en dier. Met behulp van speciale druivenrassen worden kwalitatief hoogwaardige wijnen voortgebracht. Reeds vanaf het begin heeft het Betuws Wijndomein zowel nationaal als ook internationaal op diverse concoursen medailles weten te behalen.

De wijnbouw in Nederland is groeiende; er is zo’n 250 hectare wijnbouw, verdeeld over ca. 175 wijngaarden. Het Betuws Wijndomein is, met haar 6 hectare (ruim 16.500 stokken), een van de grotere wijngaarden van Nederland. De wijngaarden van het Betuws Wijndomein zijn gefaseerd aangeplant. De eerste druivenstokken werden in het voorjaar van 2004 aangeplant. Voor de aanplant zijn druivenrassen geselecteerd welke door middel van veredeling geschikt zijn gemaakt voor het Nederlandse klimaat. In vergelijking met de klassieke Europese rassen worden deze nieuwe rassen eerder rijp, dus er zijn minder zonuren nodig. Tevens zijn de rassen minder gevoelig voor meeldauw. Meeldauw is een schimmelziekte welke vooral in vochtige klimaten goed gedijt.

Fruitige, frisse droge wijn, in de geur bloemig en exotisch. Volle, rijke en zuivere afdronk. Deze wijn pleziert altijd, bij het eten, maar ook gewoon, als u zin heeft in een lekker frisi glas wijn!

Specificaties

Land Nederland
Regio Betuwe

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu