Wij gebruiken cookies. Akkoord

Masterclass Port / Quinta Santa Eufemia

€ 40,00
Klik en bestel

Woensdag 27 november is wijnmaker Bernardo Rodrigues van het Porthuis Quinta Santa Eufemia bij ons te gast. Bernardo zal deze avond een zeer boeiende masterclass verzorgen over de meest populaire versterkte wijn ter wereld: Port!
Als telg uit een beroemde Port-familie is Bernardo grootgebracht in de Dourovalei. Intussen staat hij al weer jaren aan het roer van het familiedomein Quinta Santa Eufemia en is hij mede verantwoordelijk voor de fantastische Portwijnen die dit huis produceert.

Port is ’s werelds grootste, versterkte wijnsoort, die wordt voortgebracht langs de Douro rivier ten oosten van Oporto in Portugal. De Douro rivier is van een majestueuze schoonheid, hoewel al lange tijd getemd door middel van dammen. De wijngaarden bevinden zich aan de bovenstroom van de Douro. In het westen is Peso da Regua zowat de grens. In deze plaats is het Casa do Douro gevestigd, het organiserend/controlerend (staats) orgaan voor de wijnbouw. De oostelijke grens wordt gevormd door de Spaanse grens. Een rit per trein vanaf Oporto door dit gebied is één van de mooiste van Europa. Voor de wijngaarden zijn smalle terrassen met de hand aangelegd. Een ongelooflijk arbeidsintensief karwei, dat ook nog eens veel onderhoud vergt. Nu worden de terrassen met behulp van graafmachines aangelegd. Zij zijn dan ook veel breder, om machinaal bewerken van de wijngaard mogelijk te maken. Waar de helling niet te steil is wordt in verticale rijen geplant.

Quinta de Santa Eufemia ligt in de Douro vallei ten zuidoosten van Peso da Regua, in het hart van de oudste erkende wijnregio van de wereld. Het bedrijf bezit 45 hectare wijngaarden met bodem van leisteen. Opgericht in 1864 staat inmiddels de 4e generatie aan het roer.

Het belooft een zeer bijzondere proeverij te worden. Na deze avond bent u weer een heel stuk wijzer over de vele verschillende stijlen Port en heeft u wijnen geproefd die u nooit eerder in het glas had!

Woensdag 27 november
Aanvang 19.30 uur
Kosten € 40,00 p.p.

Specificaties

Land Portugal
Regio Douro

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu