Wij gebruiken cookies. Akkoord

Barrancoa Tinto Alentejo

€ 8,50
Klik en bestel

In 2007 werd Ribafreixo Wines opgericht door een drietal vooruitstrevende, ambitieuze dromers. Mario Pinheiro (van Zuid-Afrikaanse afkomst), Nuno Bicó en de bekende wijnmaker Paolo Laureano vestigden hun nieuwe wijnhuis in Vidigueira, een van de acht subregio’s van de Zuidoost-Portugese wijnstreek Alentejo. Een wijnstreek met een eeuwenoude wijnbouwtraditie die teruggaat tot de Romeinen. De drie heren kochten er 28 losse, verlaten percelen en wisten in drie jaar tijd hun droom te verwezenlijken, door daar één coherent wijndomein van te maken van in totaal 282 hectare. De reeds bestaande wijngaarden worden grondig opgeknapt en de nieuwe, verbindende percelen beplant met louter Portugese druiven, waarvan sommige volstrekt lokaal. En nieuwe, modern uitgeruste wijnkelder opende in 2012. De focus ligt op de productie van witte kwaliteitswijnen van inheemse druivenrassen, maar ook de rode wijnen – eveneens van Portugese en lokale druiven – kunnen zich meten met de beste van Portugal.

Er heerst hier een Mediterraan klimaat met sterke Atlantische invloeden. In de lente en zomer ook sterke continentale invloeden. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit schiste. De drie druivenrassen (aragonez, trincadeira, alicante bouschet) worden apart gevinifieerd in roestvrijstalen tanks. Een deel van de wijn rijpt in Franse eikenhouten vaten, een deel op tank. Na de malolactische gisting wordt de wijn geassembleerd en rijpt hij nog 8 à 10 maanden op fles.

Elegant en gestructureerd met aroma’s van rijpe donkere bessen, specerijen, toast en een lange afdronk. Serveersuggestie: Serveer op 15 à 16°Celsius bij stoofvlees, stoofpotten en rijk gevulde soepen. Ook lekker bij geroosterd lams- of varkensvlees en vederwild.

Weetje:

Vidigueira is omringd door de Serra do Mendro, waardoor het gebied meer regenval heeft en koeler is dan de rest van Alentejo. Ook de schiste bodem, die zorgt voor mineraliteit in de wijnen, draagt bij aan een perfect microklimaat voor wijnbouw.

Specificaties

Land Portugal
Oogstjaar 2016
Regio Alentejo

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu