Wij gebruiken cookies. Akkoord

Bellevigne Carignan/Grenache

€ 5,50
Klik en bestel

Bellevigne maakt wijnen in de Zuid-Franse wijnregio's van de Languedoc en de Gascogne. Deze Vin de France-wijnen zijn blends van druiven afkomstig uit beide gebieden. In de prachtig moderne wijnkelders wordt met de nieuwste technieken wijn gemaakt. Bellevigne selecteert zorgvuldig de beste kwaliteit druiven van verschillende percelen en blend deze uiteindelijk tot jonge, frisse en moderne wijnen.

Druiven zijn afkomstig van percelen uit de Gascogne en de Lanquedoc. De Gascogne kent een relatief koel klimaat door de invloed van de Atlantische Oceaan. De Languedoc wordt gekenmerkt door een iets warmer Mediterraans klimaat. Deels thermovinificatie (verhitten van de druiven) en deels traditionele vinificatie. In beide gevallen vindt de uiteindelijk vergisting plaats op lage temperatuur in RVS-tanks.

Een ronde, soepele wijn met duidelijk rood fruit in geur en smaak. In de smaak ook wat cassisfruit en een lichte kruidigheid. Een uitstekende borrelwijn, een allemansvriend. Verder heerlijk bij lasagne uit de oven of een mooie hamburger.

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2018
Regio Languedoc

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu