Wij gebruiken cookies. Akkoord

Bock Ermitage Villany

€ 17,95
Klik en bestel

Villany ligt in Zuid-Hongarije en heette vroeger Villány-Siklós. In de deelregio Villány wordt vooral rode wijn gemaakt. Villány ligt op dezelfde breedtegraad als Bordeaux. Van deze eigenschap wordt dan ook dankbaar gebruik gemaakt. Er worden rode wijnen gemaakt, waarvan gezegd wordt dat ze qua stijl aan die uit de Médoc doen denken.

József Bock is niet alleen het boegbeeld van dit bekende Hongaarse wijnhuis, dat hij in 1992 officieel startte, maar ook van de gehele Hongaarse wijnindustrie. Zijn liefde voor wijn is niet alleen terug te vinden in zijn wijnen, maar ook in zijn grote inzet bij proeverijen, in diverse wijngilden en als promotor van het wijntoerisme. De geschiedenis van de familie Bock begint reeds in de 18e eeuw, toen de familie vanuit het Duitse Schwaben in het Zuiden van Hongarije terechtkwam. Bock en zijn vrouw Valéria bezitten ruim 50 hectare grond in de beste delen van Villány, zoals Jammertal, Csillagvölgy (Sterntal) en Kopár. Belangrijkste druivenrassen zijn de cabernet sauvignon, portugieser, cabernet franc, merlot, kékfrankos, pinot noir en syrah. Witte wijn wordt gemaakt van chardonnay, olaszrizling en hárslevelü. Inmiddels helpen ook zoon Valér, dochter Patricia en schoonzoon Gábor mee.

Mooie, volle wijnen van dit wijnhuis zijn de Bock Ermitage en de Royal Cuvée. Bock werd reeds in 1997 werd zijn inzet en kennis beloond met de titel Hongaars Wijnmaker van het Jaar.

De Ermitage van Bock Pince is een cuvée die gemaakt is van cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en kékfrankos. Deze topwijn wordt opgesplitst in twee delen: 30% van de wijnen zijn in grote houten eiken vaten gelagerd en 70% in nieuw eiken voor 14 maanden. Vervolgens wordt de basiswijn samengevoegd om van deze topwijn een juweeltje te maken.

Specificaties

Land Hongarije
Oogstjaar 2013
Regio Villany

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu