Wij gebruiken cookies. Akkoord

Bodegas Numanthia Termes

€ 23,95

Bodega Numanthia ligt vlakbij Valdefinjas in de Spaanse Toro-regio. Sinds de oprichting van het huis in 1998 streeft de Eguren-familie naar het maken van de beste wijn uit de Toro. De extreme weersomstandigheden – slechts 350 tot 400 millimeter neerslag per jaar, hete zomers en bijtend koude winters – leveren druiven van uitzonderlijke kwaliteit. Er staan slechts 1100 stokken per hectare geplant zodat de wortels tot vijf meter diep kunnen groeien om de vochtvasthoudende onderlaag te bereiken. Numanthia wordt gemaakt van Tinta de Toro stokken van minimaal vijftig jaar oud. Dit resulteert in een wijn vol geconcentreerde intense fruitsmaken, structuur en elegantie. Numanthia is de ‘signature’ wijn van het huis. De naam verwijst naar het dorpje Numancia dat zich in 134 v.Chr. heroïsch verzette tegen de Romeinen en staat symbool voor vasthoudendheid en weerstand. Dit gaat eveneens op voor de Tinta de Toro druif, die zowel het extreme klimaat als de druifluis al eeuwen weet te overleven. De stijl van de wijn is gebaseerd op de selectie van bijzondere, minimaal 50 jaar oude wijnstokken. De opbrengst is laag maar extreem geconcentreerd vol intens fruit en met goed geïntegreerde tannines.

Termes is de eerste expressie van het typische Toro terroir van Bodega Numanthia. De wijn is vernoemd naar het dorpje Tiermes, dat zich net als Numancia verzette tegen de Romeinse bezetting. Termes is een stijlvolle, levendige wijn van de Tinta de Toro druif, afkomstig van 30 jaar oude wijnstokken. Na een langdurige vergisting met de schillen, rijpt de wijn 14 maanden in Franse eikenhouten vaten. Het resultaat is een krachtige harmonieuze wijn met nog een mooie levendige frisheid vol fruit.

Na een zeer ronde eerste indruk, ontwikkelt de wijn zich in al zijn intensiteit, vol kracht en harmonie. De zintuigelijke sensaties zijn fris en

levendig met veel fruit en aromatische tonen van kruiden. Conclusie: Een lange, levendige afdronk vol fruit.

Klik en bestel

Specificaties

Land Spanje
Oogstjaar 2013
Regio Toro

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu