Wij gebruiken cookies. Akkoord

Breca Tinto Calatayud

€ 20,95
Klik en bestel

Calatayud ligt in Noord Spanje, net iets ten zuidwesten van Zaragossa. Het gebied geeft de unieke expressie van de garnacha, als gevolg van de geografische en klimatologische condities. Calatayud is het hoogste wijnbouwge bied van Spanje (voor de productie van garnacha). Dit geeft wijnen met een diepe kleur en veel expressie, maar ook met goede zuren!

Bodegas Breca is opgericht in 2010 met als doel de mooiste garnacha-wijnen van Spanje te produceren. Garnacha de Aragón, de cloon die wordt gebruikt op Bodegas Breca, is de oudste en genetisch meest zuivere variant van Garnacha (Grenache) in de wereld. Jorge Ordóñez is een gedreven wijnmaker, die zich ten doel heeft gesteld de meest karakteristieke wijn van garnacha in Spanje te produceren!

Breca Garnacha is afkomstig van ruim 80 jaar oude wijngaarden op een hoogte van 1800m en rijpt 21 maanden op Frans eiken. Dit zorgt voor een volle en krachtige wijn. Rijp zwart fruit en behoorlijke kruidige accenten maken samen met een mooie, lange afdronk de wijn compleet. Goede combinatie met wild, rood vlees, harde kazen en Iberico ham!

Specificaties

Land Spanje
Oogstjaar 2015
Regio Calatayud

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu