Wij gebruiken cookies. Akkoord

Cacciagrande Castiglione Maremma

€ 21,50

Op slechts 10 km van het middeleeuwse stadje Castiglione della Pescaia in de streek Maremma, temidden van een schitterend, glooiend landschap ligt Tenuta Cacciagrande met haar verrukkelijke wijnen. Het domein is eigendom van de familie Tuccio. Het totale domein is 40 ha. groot, maar de wijngaarden beslaan 18 ha. en 4 ha. is beplant met olijfbomen. De wijngaarden zijn beplant met de klassieke, Toscaanse sangiovese-druif, maar ook cabernet sauvignon, merlot, syrah, petit verdot en viognier hebben een plekje gekregen.

Als familiebedrijf is de aandacht voor de mogelijkheden van de Maremma-terroir groot. Het is tenslotte heet en droog en de bodem bestaat uit zanderige kalk... dan is aandacht voor de druiven tot in de kleinste details doorslaggevend. Door naar een lage opbrengst per ha. te streven (30 tot 50 hl/ha) krijgen de wijnen toch concentratie en diepte!

Castiglione is een bijzondere blend van petit verdot en 40% syrah. De wijngaarden van de Castiglione bevinden zich op 100 meter boven zeeniveau en de wijngaard heeft een zanderige, minerale bodem. Fermentatie vindt plaats in roestvrij stalen tanks onder gecontroleerde temperatuur (28º C) gedurende 30 dagen. De malolactische gisting en de verdere rijping vindt plaats in vaten van Frans Allier eiken en duurt 12 maanden. De Castiglione heeft een diep robijnrode kleur. Het is een karaktervolle wijn met een een intense en elegante neus van donker fruit, peper en drop en sporen van balsamico. De smaak is krachtig, verfijnd en gelaagd. Mooi bij stevig gebraad en oude kaas.

Serveren: tussen de 16 en 18 graden.

Klik en bestel

Specificaties

Land Italie
Oogstjaar 2014
Regio Toscane

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu