Wij gebruiken cookies. Akkoord

Ch. Treytins Montagne St. Emilion

€ 14,75

Als wijnstreek spreekt St. Emilion al jaren tot de verbeelding van de wijndrinkende natie. Niet alleen vanwege de elegante stijl van de wijnen, maar ook het middeleeuwse stadje St. Emilion is de moeite van een bezoek waard. Gelegen boven op een heuvel is het uitzicht over de streek fantastisch. Montagne-St. Emilion is een van de vier satellietgemeenten iets ten noorden van St. Emilion. De betere wijnen uit deze streek doen zeker niet onder voor een Grand Cru uit St. Emilion zelf.

Léon Nony vestigde Château Treytins in Lalande de Pomerol in de 50er jaren, maar de wijngaarden werden al geplant in de 19e eeuw door Graaf de Kermartin. Na de dood van Léon Nony in 1959, namen zijn zoon Michel en vervolgens zijn kleinzoon Jean-Marc het bedrijf over. Pas in 1997 verkreeg de familie de wijngaarden in Montagne Saint-Emilion, welke werden uitgebreid in 2007. Château Treytins Montagne Saint-Émilion was een feit! De wijngaard is ca. 5 ha. groot en voornamelijk beplant met merlot! De bodem bestaat uit een zandige, leemondergrond ... zeer geschikt voor merlot. De druiven ondergaan een strenge selectie en worden ontsteeld alvorens in de fermentatiecuve te gaan. Ook de rijping vindt plaats op rvs tanks. De uiteindelijke blend in 2011 was 79% merlot, 9% cabernet franc, 12% cabernet sauvignon.

Het resulteert in een wijn met in de neus veel rijp rood en zwart fruit en tonen van laurier en mint. De smaak is vol, fruitrijk en heeft een aangename complexiteit. Klassieke stijl St. Emilion die bewijst dat houtrijping niet altijd noodzakelijk is!

Klik en bestel

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2011
Regio Bordeaux

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu