Wij gebruiken cookies. Akkoord

Csanyi Classicus Selection Villany

€ 7,95

De Hongaarse wijnregio Villány-Siklós is de meest zuidelijke wijnregio van Hongarije en ligt tegen de Kroatische grens. Villány-Siklós produceert schitterende rode wijnen, die tot de absolute top van Hongarije behoren. De dominantie van de rode wijnen is te danken aan de Serviërs (Rács) die vluchtend voor de Turken de kadarka druif meenamen. Duitse kolonisten uit Bavaria (Svábs) brachten de portugieser en niet veel later kwam de kékfrankos.

Het mediterrane klimaat zorgt voor buitengewoon goede omstandigheden om heerlijke volle, zware wijnen te maken. Villány-Siklós is één van de Hongaarse wijnregio`s met het grootste aantal zonne-uren per jaar alsmede de hoogste gemiddelde temperatuur. Het aangename klimaat heeft een voelbare warme luchtstroom uit de Middellandse Zee. In het noorden beschermen de bergen van Villány tegen de koude wind. De nabije rivier Drava zorgt voor dauw op de wijnstokken, wat in de zomer belangrijke insecten aantrekt.De succesvolle bankier Dr. Sándor Csányi kocht in 1997 het staatsbedrijf Villány State Farm, dat sinds 1881 eigendom was van Zsigmond Teleki. Teleki werd wereldberoemd doordat hij druivenrassen ontwikkelde die resistent waren tegen de phylloxera plaag. Csányi Pincészet is het grootste wijnhuis in de Villány-Siklós regio. De 340 hectare grond omvat onder andere de prachtige wijngaarden Csillagvölgy, Harsós en Kopár. De topwijnen worden onder de naam Chateau Teleki op de markt gebracht. Belangrijkste druiven zijn de cabernet franc, merlot, cabernet sauvignon, portugieser en zweigelt. De wijnmaker van dit huis is Antal Bakonyi.

Deze heerlijke blend van portugieser, blauburger, kekfrankos en merlot geeft gul, rijp fruit in de neus. In de mond een sappige, volle aanzet met lichte kruiden. Goed inzetbaar (licht gekoeld) bij de bbq, lichte vleesgerechten of bv kip!

Klik en bestel

Specificaties

Land Hongarije
Oogstjaar 2015
Regio Villany

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu