Wij gebruiken cookies. Akkoord

Domaine de Pierre Belle "Cuvee Trois de Coeur"

€ 14,95
Klik en bestel

De Languedoc heeft de afgelopen decennia een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaan. Was de Languedoc vroeger louter een leverancier van anonieme bulkwijnen, vandaag de dag is het de koploper op het vlak van innovatie.

Spannende assemblages van druiven als grenache, syrah, mourvèdre, cinsault en carignan voor rood en voor wit onder meer grenache blanc, picpoul, muscat, marsanne en roussanne. Traditioneel betekent echter niet dat de vinificatietechnieken niet zijn gemoderniseerd. Met name een nieuwe generatie wijnmakers weet authenticiteit en drinkplezier feilloos te verenigen. Juist van traditionele druivenrassen worden met uiterst moderne technieken meer toegankelijke wijnen gemaakt waarin je het oorspronkelijke karakter van de druiven en het terroir herkent.

Pierre Belle is een familiebezit net ten noorden van Béziers. 4 Generaties werken hier samen om traditionele en karakteristieke wijnen te maken. De familie Laguna en Fernandez hebben een duidelijke visie en bewerken de wijngaarden volgens het ‘lutte raisonnée’ principe. Ze verzorgen en onderhouden de wijngaarden met veel aandacht voor de natuur. De familie bezit in totaal 60 hectaren wijngaarden op kalk/leemgrond aangeplant met verschillende cépages.

De Cuvée Trois de Coeur is een blend van 3 druiven (cabernet sauvignon, merlot en syrah) van de beste percelen van de wijngaarden. Na zorgvuldige selectie van het fruit (35hl. p/ha) vindt vinificatie van de verschillende druivensoorten apart plaats. Daarna volgt de definitieve assemblage en rijpt de wijn 12 maanden op 2e en 3e jaars eikenhout.

Volle donkerrode kleur met oranje gloed. In de geur veel rijp zwart fruit zoals bramen en pruimen. Complexe, rijpe smaak met veel sap en rondeur en tonen van rijp en geconfijt fruit. (pruimen). De mooie, ronde tannines zorgen voor een lange en zachte afdronk. Zeer verrassende wijn!

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2011
Regio Languedoc

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu