Wij gebruiken cookies. Akkoord

Felsner Zweigelt Weitgasse Krems

€ 14,95
Klik en bestel

De wijngaarden liggen in Oostenrijk in het vlakke tot heuvelachtige oosten van het land. Het gematigde klimaat is hier vergelijkbaar met dat van Bourgogne: aangenaam warme en zonnige zomers, lange milde herfstdagen en koude winternachten. Ideale omstandigheden voor wijnbouw dus.

Weingut Felsner is een klein familie domein dat 16 ha wijngaard bezit in Gedersdorf en Rohrendorf in het Kremstal. De wijnstokken zijn overwegend 30 jaar oud, maar enkele delen van de wijngaard zijn zelfs 50 jaar oud, hetgeen zéér bijdraagt aan de kwaliteit van de wijn.

Belangrijkste variëteiten zijn natuurlijk gruner veltliner, maar men maakt ook fantastische rieslings, zweigelt en st. laurent. Wijnboer Manfred wordt bijgestaan door zijn vrouw en ouders en is zeer bevlogen en toegewijd en maakt zijn wijnen in de wijngaard, niet in de kelder. Hij is elke dag tussen de wijnstokken te vinden en volgt nauwgezet de ontwikkeling van het fruit.

De wijngaard Weitgasse ligt boven het dorpje Gedersdorf op de koele hoogvlakte en de bodem bestaat vooral uit loss. Door de koele omstandigheden rijpt de zweigelt langzaam en behoud de vruchtintensiteit en sap en dat laat zich goed proeven. Intense, sappoige neus met vooral zwarte bessen en pruim. Ronde, volle smaak met veel fruit en zachte kruidigheid. Een heerlijk glas voor bij stoofgerechten, pittige kazen etc.

Specificaties

Land Oostenrijk
Oogstjaar 2015
Regio Krems
Agricultuur Lutte raisonnee

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu