Gabel Saint Laurent

€ 11,45

Weingut Gabel kent een geschiedenis welke terugvoert tot 350 jaar geleden, toen Caspar Gabel zich vestigde in Herxheim am Berg. Tegenwoordig is Oliver Gabel, samen met zijn zus Lisa, verantwoordelijk voor het wijngoed.

Oliver is afgestudeerd aan de Universiteit van Neustadt en is gedreven wijnmaker in het bedrijf. Hij leerde het vak in eerste instantie van zijn vader Wolfgang. Na een aantal stages in onder andere Zuid Afrika, Bordeaux en Bourgogne is hij nu teruggekeerd om samen met Lisa de regie te voeren over het Weingut. Met zijn zeer grondige kennis van de vinificatie en een ongelooflijk gevoel voor smaak weet Oliver de eigen karakteristiek en ‘terroir’ van zijn wijnen te bewaren. Centraal in de viticultuur (wijnbouw) van Weingut Gabel is respect en aandacht voor de natuur. Men zet zich actief in voor het landschappelijk belang en een gevarieerde flora en fauna, ook in de wijngaarden. De kwaliteit in de wijngaard wordt vooral bereikt door de biologische werkwijze en een zeer strenge selectie van het fruit. De druiven van het wijngoed (20 ha.) worden met de hand geoogst. Alleen optimaal rijp fruit bereikt zo de gistkuipen.

Weingut Gabel beschikt over een moderne cuverie en een zeer oude vatenkelder. Beiden zijn onmisbaar en dragen belangrijk bij aan de ontwikkeling van de wijn. Begenadigd wijnmaker als Oliver is, verkeren zijn wijnen met proeverijen altijd in de hoogste regionen. Oliver werkt graag met de zogenaamde Burgunders ( Pinot Blanc,Gris en Noir ). Hier komt zijn opleiding in Frankrijk goed van pas! Maar ook zijn Rieslings zijn van een ongekende zuiverheid!

De Saint Laurent is een bijzondere druif. De herkomst is niet echt duidelijk. Vermoedelijk ligt zijn oorsprong in de Elzas. Lange tijd werd gedacht dat er een connectie was met de spatburgunders, maar inmiddels is Saint Laurent erkent als zelfstandig druivenras. Bij een strenge selectie van fruit en zorgvuldige vinificatie (zoals Olivier werkt) geeft Saint Laurent een gelaagde, fruit-intense wijn. Goed versmolten houttonen en volle, ronde smaaktonen maken dit een heerlijk begeleider van stevige vleesgerechten.

Klik en bestel

Specificaties

Land Duitsland
Oogstjaar 2014
Regio Pfalz
Agricultuur in conversie

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu