Wij gebruiken cookies. Akkoord

Kaesler Cabernet Sauvignon 2004

€ 24,50

De veelbelovende wijnmaker Reid Bosward wordt sinds een aantal jaren als absolute topspeler gezien in de Barossa Valley. Meteen nadat hij Kaesler had overgenomen in 1997 worden zijn wijnen zeer goed ontvangen. Hierbij spelen de hoge leeftijd van de wijngaarden em zijn absolute adoratie voor Europese wijnen een doorslaggevende rol. Hij heeft zich het grote vakmanschap als wijnmaker eigen gemaakt bij een aantal Australische en Europese producenten. Daarnaast is de zeer terughoudende prijsstelling een meevaller. De aankoop van de Nashwauk wijngaarden onderstreept de filosofie van Kaesler: de eerste aankoop buiten de Barossa Valley. De wijngaard is 20 hectare groot en 60% is beplant met druivenstokken van tussen de 12 en 40 jaar. De bodem bestaat uit naakte calcaire rots met een vulkanische toplaag. De wijngaarden zijn hoog gelegen waardoor over de heuveltoppen koele zeewind waait en de valleien profiteren van de verkoelende luchtstroom die ‘s nachts terugkeert naar zee. Condities waardoor de finesse van deze wijnen positief worden beïnvloed.

Een blend van 92% cabernet sauvignon en aangevuld met petit verdot. Barossa wordt algemeen gezien als een zeer warme vallei, maar in werkelijkheid liggen de temperaturen dichter bij die in Bordeaux en bv Margaret River (West-Australie) en bieden een prachtige kans voor de cabernet. In dit geval rijpt de wijn zo'n 17 maanden op eikenhout, waarvan 25% nieuw eikenhout is!

Schitterende rijpe en complexe wijn met een groot karakter! Mooi ontwikkeld na 13 jaar flesrijping en een fantastische begeleider van gegrild vlees of bv. harde kazen!

Klik en bestel

Specificaties

Land Australie
Oogstjaar 2004
Regio Barossa Valley

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu