Wij gebruiken cookies. Akkoord

Marquesa de Cadaval Reserva

€ 35,00

Casa Cadaval ligt 80 km ten noorden van Lissabon, aan de linkeroever van de rivier de Taag. Het landgoed in Muge is sinds 1648 in het bezit van de familie Alvares Pereira de Melo (Cadaval) en beslaat zo'n 5400 hectares grond. Op het landgoed staan stallen, paardenrenbanen, een wijnwinkel en een paleis. Casa Cadaval staat bekend om de wijnen maar ook als een van de oudste Lusitano paardenfokkerij ter wereld. De wijnmaker van Casa Cadaval, David Ferreira heeft een prijs gekregen voor de beste jonge Portugese wijnmaker Een groot deel van de aanplant bestaat uit het lokale druivenras Trincadeira. Een druivenras dat veelal in de Tejo en Alentejo voorkomt, maar wat we ook tegenkomen in de Douro onder de naam Tinta Amarela.

Marquesa de Cadaval is de 'pride & joy' van Casa Cadaval. Een toonbeeld van het hoge kwaliteitsniveau dat in de Tejo bereikt kan worden.

De druiven groeien in een kleine wijngaard van 2 ha. met veel zand en rivierklei. De wijnstokken zijn 50 jaar oud. Dit is een blend van touriga nacional, trincadeira en alicante bouschet. Na vinificatie krijgt de wijn 16 maanden rijping in nieuwe Franse barriques en nog eens 12 maanden flesrijping, alvorens de wijn op de markt gebracht wordt.

Een diepzwarte kleur. In de neus geconcentreerd zwart fruit (kersen, bessen, bramen), viooltjes, hout en specerijen. De smaak is krachtig en vol, maar nergens overweldigend en met een perfecte balans. Een rijke en lange finale. Grote wijn!

Klik en bestel

Specificaties

Land Portugal
Oogstjaar 2013
Regio Tejo
Agricultuur Biologisch

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu