Wij gebruiken cookies. Akkoord

Quinta de Cabriz Tinto Dao Portugal

€ 7,50
Klik en bestel

Omdat Dão vooral bekend is om z’n houtgerijpte stevige wijnen met groot bewaarpotentieel zou je bijna vergeten dat hier ook fantastische witte wijnen gemaakt worden. Daarnaast onderkennen meer en meer wijnbouwers in het gebied dat de moderne consument sneller gecharmeerd is van iets lichtere rode wijnen. Een wijnstijl dus die langzaam terrein wint in de Dão. Tegenwoordig is Quinta de Cabriz met 34 hectare licht glooiend heuvelland het grote voorbeeld in de streek. Als grootste quinta van de Dão neemt het de helft van de totale wijnexport van de regio voor zijn rekening. Daarnaast trekt het wijngoed steeds meer toeristen aan naar de stille streek ten oosten van Coimbra.

De rijpe druiven worden bij binnenkomst in de vinificatiekelder direct ontsteeld en licht gekneusd. Na de vergisting, wordt de wijn 6 maanden op eiken vaten bewaard. Een prettige blend van alfrocheiro, tinta roriz en touriga nacional.

De wijn heeft levendige en elegante bessentonen en een verrassend aangename frisheid. Daarnaast een mooie kruidigheid en lekkere houttoets. Licht gekoeld heerlijk als aperitief of bij vleesgerechten. Deze elegante wijn uit de Dao heeft maar liefst 90 punten gekregen in de top 100 lijst die gepubliceerd is in het Wine Spectator Magazine!

Specificaties

Land Portugal
Oogstjaar 2017
Regio Dao

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu