Wij gebruiken cookies. Akkoord

St. Emilion Ch. l'Arrosee Grand Cru Classe

€ 59,50

Als wijnstreek spreekt St. Emilion al jaren tot de verbeelding van de wijndrinkende natie. Niet alleen vanwege de elegante stijl van de wijnen, maar ook het middeleeuwse stadje St. Emilion is de moeite van een bezoek waard. Gelegen boven op een heuvel is het uitzicht over de streek fantastisch. In de heuvel zijn tientallen meters diepe kelders uitgegraven in de kalkbodem, waar miljoenen flessen rijpen.

Chateau L’Arrossee was in de 19e eeuw eigendom van een van de ministers van Napoleon. In 1966 besluit Francois Rodhain de vinificatie zelf te gaan doen met opmerkelijk resultaat. Van de sterk hellende wijngaarden (met zeer oude stokken) wordt wijn gemaakt van 60% merlot, 20% Cabernet Sauvignon en 20% cabernet franc. Opvallend is de hoge plantdichtheid in de wijngaard. Met 7000 tot 9000 stokken per ha. is dat bijna het dubbele van de reguliere plantdichtheid. De opbrengst per ha. is dan ook relatief klein…zo’n 35 hl/ha, wat leidt tot grotere concentratie en mineraliteit in de wijn, hetgeen zich ook laat proeven.

Na vinificatie krijgt de jonge wijn 12 tot 15 maanden rijping in eikenhouten fusten, waarvan 50% op nieuw hout. Diep robijnrood met paars randje. Krachtige, intense neus met tonen van zwart, geconfijt fruit, amarene-kersen, wat laurier en zachte specerijen, hout en leer. Krachtig in aanzet en een mondvullende rondeur. Zachte tannines en rijpe zuren. Een Saint-Emilion die mooi op dronk begint te komen. Grote lengte met zijdezachte tannines die de wijn een prachtige finale geven.

Schenk de wijn bij rood vlees van de grill, een mooi plateau harde kazen of gewoon….. met vrienden! Mits goed bewaard, houdbaar tot 2030!

Klik en bestel

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2010
Regio Bordeaux

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu