Wij gebruiken cookies. Akkoord

Tenuta Sant'Antonio Scaia Rossa

€ 12,25
Klik en bestel

Noordoostelijk van Verona verwerken de vier broers Castagnedi sinds 1989 diverse druiven afkomstig van hun 48 hectare bestrijkende landgoed tot prachtige wijnen. Hier vormen de zeer kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei op een hoogte variërend van 120 tot 320 meter boven de zeespiegel de bodem voor stokken van rode corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon; garganega en chardonnay voor witte. // Aanvankelijk verkocht de familie de oogst aan de plaatselijke coöperatie maar door te investeren in de nieuwste technieken hoopten de Castagnedi's de kwaliteit van hun wijnen te verbeteren en de overgang naar eigen domein-gebottelde wijnen rendabel te maken. Zo werd ondermeer het aantal stokken per hectare vergroot terwijl de opbrengst werd verlaagd. En tegen de Monti Garbi heuvel werd een nieuwe kelder gebouwd op een plek waar grondwater kan worden opgepompt. In 1995 kwamen de eerste wijnen van Tenuta Sant'Antonio op de markt en de aandacht van de wijnpers, importeurs en consumenten was vrijwel direct getrokken. Dit was een wijnhuis waar rekening mee gehouden moest worden! De eerste grote erkenning vond plaats in 2000 toen de Gambero Rosso de Cabernet Sauvignon Capitello 1997 beloonde met drie glaasjes. Daarvoor had de Chardonnay Colori d'Autunno 1996 in Wine Spectator al 93 uit 100 punten gescoord en was er veel interesse voor de Chardonnay IGT Scaia Bianca. Dat de broers Castagnedi in staat waren internationale wijnen te maken was duidelijk geworden. Maar liever concentreerden ze zich - overtuigd van de geweldige kwaliteit ervan - op de productie van lokale wijnen. Deze wijn wordt gemaakt van uitsluitend corvinadruiven van drie tot tien jaar oude stokken op de vruchtbare kalk - en vulkanische heuvels rond Colognola ai Colli in de provincie Verona. De zeer voorzichtig geplukte trossen worden ontsteeld, de druiven even ingeweekt en vervolgens heel voorzichtig geperst. Het prachtige sap bevat daardoor al mooiste fruitzuren en weinig bitters als de vergisting plaatsvindt. De aansluitende melkzure fermentatie voorziet de uiteindelijke wijn van z’n zijdezachte en romige structuur. De mooi robijnroodpaars gekleurde wijn heeft in de neus florale aroma’s van rode rozen en violet naast vruchtensporen van rode en zwarte bessen, pruimen, bramen en framboos. In de mond is Scaia Rossa zachtromig met een uitgebalanceerde sappige frisheid en de juiste hoeveelheid tannines. Het maakt hem ideaal om elke dag van te genieten. Hetzij als lekker rood aperitief danwel als aangename begeleider van voorgerechten, pasta’s, risotto, gegrild vlees, gedroogde worst en kaas uit de bergen.

Specificaties

Land Italie
Oogstjaar 2016
Regio Veneto

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu