Wij gebruiken cookies. Akkoord

Virginie Merlot

€ 7,75

Virginie is volledig gespecialiseerd in de productie van vins de pays de cépage, wijnen die hun identiteit en herkenbaarheid primair ontlenen aan het druivenras waarvan ze gemaakt zijn. Het gaat daarbij overigens om heel wat meer dan alleen wijnen van cabernet sauvignon en chardonnay. Ook de zogeheten Rhône druiven, die hier in de Languedoc verbluffende resultaten opleveren, nemen een prominente plaats in binnen het aanbod van het bedrijf. En sinds kort ook twee assemblages: een rosé van cinsault en merlot; een rode wijn van grenache met merlot.

Bij Virginie streeft men er bovenal heel nauwgezet naar om voor iedere druif het geschiktste terroir te vinden. In het ene geval is dat kleirijke zandgrond in een zo koel mogelijke omgeving, soms kiest men juist voor kalkbodems op een warme plek. En dat het hechten van zoveel belang aan terroir juist ook zinvol is bij het maken van cépage wijnen wordt iedere keer duidelijk bij het proeven van het resultaat.

Dieprode wijn met aroma’s van zoete kersen, zwarte bessen en een verfijnde houttoets. De smaak is vol, soepel en romig, maar tegelijkertijd fris, fruitig en elegant. De afdronk is lang.

Serveer op 16˚ Celsius bij gebakken biefstuk met zelfgemaakt frites, lamscurry, gebraden gevogelte, roerbakgerechten met sojasaus en zelfs bij gegrilde vis zoals tonijn of zwaardvis.

De merlot is afkomstig uit geselecteerde wijngaarden in Aude, Hérault en Gard. Maison Virginie laat in deze wijngaarden altijd een groene oogst plaatsvinden, waarbij hele trossen vóór de oogst worden weggeknipt om een laag rendement te krijgen en daardoor veel concentratie in de druiven die blijven hangen.

Klik en bestel

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2015
Regio Midi

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu