Wij gebruiken cookies. Akkoord

Wijnmakersdiner Quanta Terra / Vertice ( Plaatsen nog in overleg )

€ 75,00
Klik en bestel

Op donderdag 14 november organiseren wij in samenwerking met Restaurant 't Jagthuijs in Ulvenhout weer een fantastische wijn-spijsavond! Te gast is Celso Pereira. Wijnmaker van de mousserende wijnen van Vertice en de stille wijnen van Quanta Terra. Beide afkomstig uit de Portugese Douro. Celso is afgelopen jaar uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar in Portugal! Naast een zeer bevlogen en enthousiaste man is hij dus ook nog een zeer begenadigd wijnmaker.

Douro is de Portugese naam voor de Duero in Spanje. De rivier stroomt in het oosten van Portugal het land in om bij de stad Porto uit te monden in de Atlantische Oceaan. Als we over de wijnstreek Douro spreken, betreft dat het westelijke stroomgebied van de rivier. De streek is van oudsher beroemd vanwege port, de versterkte en zoete wijn. Vroeger was stille wijn hier een bijproduct van port, maar nu niet meer.

De Douro-vallei is een van de extreemste gebieden waar wijn wordt gemaakt ter wereld. Hij is zeer ontoegankelijk vanwege de verwildering en de hoge en vooral steile hellingen langs de rivier. De wijngaarden liggen allemaal op de heuvels, vaak aan de Douro of een van de zijrivieren daarvan, op door de mens aangelegde terrassen. Celso Pereira en Jorge Alves begonnen samen in 2001 met dit project bij de kleine Quinta do Tralhao. De wijngaard omvat 30 hectare in Douro Superior en ligt 215 meter boven het zeeniveau.

Celso maakt naast klassieke witte en rode wijnen in de Douro ook een serie fantastische mousserende wijnen. Onder het label Vertice brengt hij een aantal spumantes die moeiteloos kunnen wedijveren met de topwijnen uit de Champagnestreek. Wijnen met complexiteit, finesse en frisheid. En dat in een warm gebied als de Douro! We gaan samen met de kundige brigade van Restaurant 't Jagthuijs een aantal wijnspijs combinaties voor u samenstellen die de wijnen van Celso helemaal tot hun recht laten komen.
Celso zal het diner begeleiden met zijn gedreven uitleg. Het beloofd een prachtige avond te worden.

Donderdag 14 november
U kunt genieten van een heerlijk 4 gangen menu in combinatie met de wijnen van Celso Pereira.
De kosten voor deze avond bedragen €75,- p.p. all in.
Inloop is vanaf 19.00 uur.

Specificaties

Land Portugal
Regio Douro

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu