Wij gebruiken cookies. Akkoord

Domaine de Montorge Montagny 1er Cru

€ 19,95

De Chalonnais dankt zijn naam aan de grootste stad van deze regio: Chalon-sur-Saône. Het circa dertig kilometer lange wijngebied herbergt vijf appellations. Het zijn van noord naar zuid Bouzeron, Rully, Mercurey, Givry en Montagny.

In het zuiden van de Côte Chalonnaise ligt het gehucht Montorge, Montagny les Buxy, dat Charles en Jean Joseph Flandre hebben herschapen in 1972 in een familieboerderij van 12 Ha.

Het fruit voor deze opmerkelijke Montagny komt uit Buxy, Montagny-lès-Buxy, Jully-lès-Buxy et Saint-Vallerin. Uitgangspunt bij alle wijnen is dat iedere wijngaard zijn kenmerken heeft en dat het terroir dus leidend is. Om die reden laat men de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en streeft wijnmaker Yann (zoon van Jean Joseph) er naar om tijdens het vinificatieproces zo weinig mogelijk ingrepen te doen.

De druiven (chardonnay) worden op volle rijpheid geplukt en vergist op een lage temperatuur om het fruit zoveel mogelijk vast te houden. De vergisting vindt plaats in inox cuve’s om de fraicheur te behouden. Daarna blijft de wijn nog circa 10 maanden op zijn Lie in de cuve liggen. Yann concentreert zich op het behouden van de karakteristieke eigenschappen van de wijngaard en niet zo zeer op het maken van wijn op een bepaalde smaak. Deze wijn heeft dan ook een hoog mineraal gehalte met een bouquet van wit fruit (perzik) en elegante, complexe smaak waarin het delicate fruit en de mineraliteit de wijn tot een fijne begeleider van de dis maken.

In de neus verleidelijke tonen van citrus, wit fruit en steenfruit. (perzik, witte pruim en peer). De wijn is harmonieus, elegant en met mooie mineraliteit. Een zeer geraffineerde witte wijn met fruitige aroma's, bloemen en iets van hazelnoot.

Klik en bestel

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2014
Regio Bourgogne

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu