Wij gebruiken cookies. Akkoord

Felsner Grüner Veltliner Lössterrassen

€ 9,95
Klik en bestel

Weingut Felsner is een klein familie domein dat 16 ha wijngaard bezit in Gedersdorf en Rohrendorf in het Kremstal. De wijnstokken zijn overwegend 30 jaar oud, maar enkele delen van de wijngaard zijn zelfs 50 jaar oud, hetgeen zéér bijdrragt aan de kwaliteit van de wijn.

Belangrijkste variëteiten zijn natuurlijk gruner veltliner, maar men maakt ook fantastische rieslings, zweigelt en st. laurent. Wijnboer Manfred wordt bijgestaan door zijn vrouw en ouders en is zeer bevlogen en toegewijd en maakt zijn wijnen in de wijngaard, niet in de kelder. Hij is elke dag tussen de wijnstokken te vinden en volgt nauwgezet de ontwikkeling van het fruit.

Grüner Veltliner LÖSSTERRASSEN is de typische expressie van gruner velltliner uit Krems. fris opwekkend en lichtvoetig. De druiven worden met de hand geselecteerd en geplukt. De most wordt bij lage temperatuur vergist om de optimale fruitexpressie te verkrijgen. Na een korte rustperiode op rvs cuves wordt de wijn gebotteld.

De druiven worden vergist in roestvrijstalen tanks. Een deel van de wijn ondergaat malolactische gisting voor zachtere zuren en een rondere smaak. Druiven grüner veltliner Geur & Smaak Fris en toch vol en zacht met aroma’s van groene appel, grapefruit en perzik. Daarnaast de voor grüner veltliner typerende kruidigheid. Lekkere, sappige rond smaak, harmonisch en verkwikkend. Heerlijke aperitiefwijn of begeleider van asperges, witvis of salades.

Specificaties

Land Oostenrijk
Oogstjaar 2017
Regio Krems
Agricultuur Biologisch

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu