Wij gebruiken cookies. Akkoord

Lacrau Moscatel Galega Branco

€ 12,50
Klik en bestel

Gonçalo Sousa Lopes is landbouw ingenieur en is samen met Rui Cunha (wijnmaker) het consultant bedrijf G & R Consultores begonnen. Hier maken ze Vinho Verde en Douro wijnen met een zeer heldere missie voor ogen ...

"De ware persoonlijkheid van de Douro wordt bewaard in diepe, beschutte valleien, plaatsen die door de tijd zijn vergeten. Moderne wijnbouwpraktijken komen hier niet van pas. Tientallen vergeten druivensoorten leven zij aan zij op rotsachtige, arme gronden. De strijd om te overleven heeft honderdjarige wijnstokken zo bijzonder gemaakt en de druiven die ze voortbrengen maken bijzondere wijnen."

Het streven was vanaf het begin om kleine percelen te vinden die uitdrukking geven aan complexiteit, elegantie, harmonie en de gewenste structuur in de wijnen. Ze begonnen met het verkennen van kleine percelen van zeer oude wijnstokken in een aantal valleien zoals Vale de Mendiz, Vale do Rio Torto en anderen. Alle druiven worden met de hand tijdens de koele uren van de ochtend geplukt. Ze worden vervolgens in geperforeerde dozen naar de wijnmakerij getransporteerd. Na zorgvuldige selectie op de sorteertafel begint de vinificatie in steen, rvs of houten, afhankelijk van de kwaliteit van het fruit.

Bijzondere droge Muscat van de Douro. Van een klein perceeltje Moscatel Galego (Muscat Blanc à Petits Grains, de meeste edele muscat soort). Transparant en fris met citrusfruit en lychee, mineraal uitwaaierend met bite en lengte.

Specificaties

Land Portugal
Oogstjaar 2017
Regio Douro
Agricultuur biologisch

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu