Wij gebruiken cookies. Akkoord

Luma Grillo Sicilie Italie "Zomeraanbieding"

€ 8,25 € 7,25

De wijnbouw werd ongeveer 4000 jaar geleden op Sicilië geïntroduceerd. Naast wijn, zijn olijfolie en graan er altijd de belangrijkste landbouwproducten geweest. In de 19e eeuw nam de wijnproductie behoorlijk toe met wijnen in de Marsalastreek en gemengde wijnen uit andere provincies, waar met name in Noord-Italië veel vraag naar was. De wijnbouw werd rond 1880 echter bijna volledig vernietigd door de phylloxera (druifluis). Door de kruising met een Amerikaanse onderstok, ontstond een variant die resistent is tegen de druifluis en aan het begin van de 20e eeuw begon de wijnbouw al weer te floreren.

Tot aan de jaren ’60 van de vorige eeuw stond Sicilië met name bekend om de likeurwijnen uit Marsala, maar in de jaren ’70 kwamen er steeds meer goede witte en rode wijnen van het eiland.

Cantine Cellaro ligt in het westelijk deel van Sicilie, vlakbij het plaatsje Sambuca di Sicilie, niet ver van Marsala vandaan. De wijngaarden liggen in de heuvels die het Arancia-meer omringen op zo'n 300 tot 600 meter hoogte. Hierdoor profiteren de wijnstokken overdag van warmte van de zon en 's-nachts van de koele nachten. Grillo is een witte druif uit Sicilië waarvan DNA-onderzoek in 2008 heeft uitgewezen dat ze afkomstig is uit een kruising van catarratto en moscato d’Alessandria (ook wel zibibbo genoemd).

Na de oogst worden de druiven voorzichtig met lage druk geperst om optimale aroma's te verkrijgen. Ook de vergisting vindt plaats op lage temperaturen om zo de meest frisse en elegante aroma's te onttrekken. Hierna krijgt de jonge wijn enkele maanden lagering op rvs tanks.

In de neus heerlijke intense geuren van bloemen en fruit van citrus en gele perzik, aangevuld met tonen van gras en zoete amandelen. De smaak is fruitrijk, sappig en iedere slok doet verlangen naar de volgende. De wijn is mooi in balans en zeer fris met heerlijk fruit.

Klik en bestel

Specificaties

Land Italie
Oogstjaar 2018
Regio Sicilie

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu