Wij gebruiken cookies. Akkoord

Misty Cove Waitaria

€ 25,00
Klik en bestel

Uit de Stille Oceaan klimmen de pieken van een zuiver land. Nieuw-Zeeland, een smetteloos baken van natuurlijke schoonheid. En de Nieuw-Zeelandse wijn smaakt puur als het land zelf. Nieuw-Zeeland bruist met zuivere sensaties. Luister hoe de kauribladeren met zachte stemmen ruisen in de taal van het woud. Hoor de rivieren ritselen door de groene glooiingen van gras en madeliefjes. Wie dit eiland verlaat, draagt iets van deze eerlijkheid terug naar huis. Lang bleef Nieuw-Zeeland verborgen achter de Australische kust. Pas in de 14e eeuw zette de eerste Maori-stam voet op haar maagdelijke stranden. En drie eeuwen later zag de Nederlandse zeevaarder Abel Tasman het eiland aan de horizon, als eerste Europeaan. Deze ongereptheid proef je in de Nieuw-Zeelandse wijn. Dankzij de onvervuilde lucht is het zonlicht hier nog zeldzaam helder. En door zijn geïsoleerde ligging ontwikkelde het eiland een uniek klimaat en ecosysteem, wat de Nieuw-Zeelandse wijn werkelijk onnavolgbaar maakt.

Het moderne centrum van de Nieuw-Zeelandse wijn bevindt zich op het Zuidereiland. Toen Montana Wines zich zo’n veertig jaar geleden in het wijngebied Marlborough vestigde, stond de wijnwereld op zijn kop. De Sauvignon Blanc uit deze wijnstreek verraste vriend en vijand met een werkelijk sensationele smaak. Droger en krachtiger dan in andere wijnstreken, waar ook ter wereld. Marlborough biedt unieke omstandigheden: heldere zonneschijn, koele nachten en de stenige bodem van oude rivierbeddingen.

Waitairai

Misty Cove komt uit de wereldberoemde Marlborough regio, gelegen op het zuidelijke eiland van Nieuw Zeeland. Founder en wijngek Andrew Bailey heeft met Waitaria een unieke wijn gecreëerd. De sauvignon blanc, pinot gris en chardonnay zijn samen vergist en vervolgens gerijpt op deels nieuw Frans eikenhout gedurende 12 maanden en nog eens 12 maanden flesrijping.

Een prachtige complexe en rijke wijn met veel fraicheur en levendigheid.! Er zijn maar 3000 flessen gebottled!

Specificaties

Land Nieuw Zeeland
Oogstjaar 2016
Regio Marlborough
Agricultuur Biologisch

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu