Wij gebruiken cookies. Akkoord

Pouilly Fuisse 'Terres du Menhir' Domaine Gilles Morat

€ 24,95

De Mâconnais is een typisch overgangsgebied tussen Noord- en Zuid-Frankrijk. Dat is niet alleen merkbaar aan het landschap, de taal en de cultuur. Klimatologisch gezien onderscheidt het zich ook van de omliggende wijngebieden. Het weer wordt hier medebepaald door invloeden van zowel de Atlantische Oceaan, het koele Noorden als de warme Middellandse Zee. Met een gemiddelde neerslag tussen 500 en 600 milimeter per jaar en droge warme zomers en koude winters heeft het dus duidelijk een landklimaat.

Het domein ligt in Vergisson, een pitoresque dorpje in de heuvels in het het hart van de historische Solutré en Vergisson streek. De wijngaarden strekken zich uit over 5.60 hectares in twee appellaties: Pouilly Fuissé en Saint-Veran. Men werkt hier biologisch en uitsluitend met respect voor de natuur. "De ambachtelijke benadering van wijnbouw stelt ons in staat om ecologische en natuurlijke teeltmethoden te gebruiken. Het bewerken van de grond is een integraal onderdeel van onze arbeid, de oogst wordt met de hand uitgevoerd. Ons nauwgezette werk, van de teelt in de wijngaarden tot het ouder worden in de kelders, resulteert in pure, rijke wijnen van karakter, die de terroirs van Vergisson weerspiegelen".

De druiven worden met de hand geplukt en onmiddellijk geperst. Vervolgens wordt 40% van de most rechtstreeks in Franse barriques gepompt en vergist. De wijn blijft tot de daaropvolgende augustus op de lie. Na regelmatige batonnage en nadat de malolactische gisting is voltooid, krijgt de wijn de finale blend met de wijn welke op rvs is vergist, wordt licht gefilterd en gebotteld. Deze wijn, met een mooie zachtgele tint, toont echte aromatische kwaliteiten. In de neus minerale tonen met een citrus achtergrond. Zacht, vlezig en vol frisheid, dit is een krachtige wijn, met veel lengte in de mond. De kalksteen geeft het een minerale dimensie en een complexe structuur.

Klik en bestel

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2016
Regio Maconnais
Agricultuur Biologisch

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu