Wij gebruiken cookies. Akkoord

Pouilly Fume 'Les Loges' Domaine Dominique Guyot

€ 18,95
Klik en bestel

De Loire is met duizend kilometer de langste rivier van Frankrijk en stroomt van de Ardèche in midden-Frankrijk tot in de Atlantische Oceaan. Pas halverwege begint bij het dorpje Pouilly-sur-Loire het wijngebied de Loire. De rivier stroomt hier met haar vele zijriviertjes verder door een gebied met glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en vruchtbare groene velden. Niet voor niets heeft dit gebied de bijnaam Jardin de France, tevens de benaming voor wijnen gemaakt van druiven die uit het hele gebied mogen komen.

Dominique is een dynamische, jonge wijnmaker die nu als vijfde generatie in de familie het domein leidt. Dominique maakt een prachtige Pouilly Fumé. Een mooie fruitige wijn met veel mineralen en vuursteen. De druiven komen van het perceel “ Les Loges”. Dit wordt in Pouilly-sur-Loire gezien als het beste perceel van de appellatie. “Les Loges” is gunstig gelegen, het dichtst bij de rivier de Loire, zodat deze de wijnranken in de warme zomer kan afkoelen. In de winter geeft de rivier nog zijn warmte af. De heuvel waar de wijgaarden op liggen ligt volledig op de zon, zodat de smaakopbouw in de druiven optimaal is. De familie werkt op een verantwoorde manier in de wijngaarden met respect voor mens en natuur.

Deze Pouilly Fumé van 100% Sauvignon Blanc combineert geweldig bij geitenkazen, gerookte vissoorten en schaal- en schelpdieren. Op en top Pouilly!

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2018
Regio Loire

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu