Wij gebruiken cookies. Akkoord

Puligny Montrachet Philippe Chavy

€ 59,75

De Bourgogne is een van de meest complexe wijngebieden ter wereld. De wijnen zijn van oudsher wereldberoemd en met name de Premier en Grand Cru-wijnen zijn van absolute wereldklasse. Dat succes is in grote mate te danken aan de Benedictijner en Cisterciënzer kloosterordes die vanaf de 10e eeuw bezit namen van een groot deel van het Bourgondische grondgebied en dat in cultuur brachten. De monniken probeerden de kwaliteit van de verschillende delen op systematische wijze in kaart te brengen en ontwikkelden zo de climats, percelen die vanwege hun speciale terroir herkenbare en typische wijnen opleveren. Enkele duizenden climats onderscheidt het relatief kleine wijngebied van de Bourgogne. In veel gevallen beslaan ze niet meer dan een halve hectare en zijn ze ook nog eens verdeeld over meerdere eigenaren. De beste zijn climats zijn geklasseerd als Premier of Grand Cru.

Philippe Chavy is een kleine producent met acht hectare wijngaarden in toppercelen. Deze zijn voor het grootste gedeelte geplant in de jaren '50 door de vader van Philippe. Met voorzichtig houtgebruik produceert hij klassieke wijnen die worden gedomineerd door het terroir en die worden gemaakt 'in de wijngaard'. Hij noemt zichzelf niet voor niets: 'artisan-vigneron' die bovendien bezig is zijn naam te vestigen als een van de beste wijnmakers van Puligny Montrachet en Meursault.

Verfijnde geur en smaak van citrusvruchten, roomboter, bloemen, iets van honing en amandel. Het maakt hem tot een geweldig lekker glas bij vis-, schelp- en schaaldieren, witvleesgerechten, paté’s en rauwmelkse koekazen. De wijn dient in zijn jeugd gedecanteerd te worden.

Klik en bestel

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2010
Regio Bougogne

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Sluiten menu