Wij gebruiken cookies. Akkoord

Quinta de Cabriz Branco Dao Portugal

€ 7,50
Klik en bestel

Omdat Dão vooral bekend is om z’n houtgerijpte stevige wijnen met groot bewaarpotentieel zou je bijna vergeten dat hier ook fantastische witte wijnen gemaakt worden. Daarnaast onderkennen meer en meer wijnbouwers in het gebied dat de moderne consument sneller gecharmeerd is van iets lichtere rode wijnen. Een wijnstijl dus die langzaam terrein wint in de Dão. Tegenwoordig is Quinta de Cabriz met 34 hectare licht glooiend heuvelland het grote voorbeeld in de streek. Als grootste quinta van de Dão neemt het de helft van de totale wijnexport van de regio voor zijn rekening. Daarnaast trekt het wijngoed steeds meer toeristen aan naar de stille streek ten oosten van Coimbra.

Nadat de trossen zijn ontsteeld wordt direct licht geperst en kan een klimaat gecontroleerde vergisting aanvangen in de roestvrijstalen tienduizendlitertanks. Na de stabilisatie is de wijn klaar om gebotteld te worden.

De wijn is een uitgelezen blend van encruzado, bical, malvasia en cerceal en is zacht kruidig, fris aromatisch en verrassend levendig. Aroma’s van citrus, appel zijn duidelijk waarneembaar naast de geur van venkel en bloesem. Te serveren als aperitief, bij lichte voorgerechten of met zachte kazen. Ook zeer geschikt bij diverse visgerechten zoals gegrilde dorade.

Specificaties

Land Portugal
Oogstjaar 2018
Regio Dao

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu