Wij gebruiken cookies. Akkoord

Santenay Blanc Domaine Jean Francois Bachelet

€ 32,50

Santenay ligt aan de voet van Les Trois Croix (521 meter), de hoogste 'berg' van de Côte d'Or, 15 km van Beaune en dit is de zuidelijkste plaats van de Côte d'Or. Het hart van de Bourgogne. Deze wijn wordt geproduceerd op een ondergrond van krijt en steen.

Santenay is een gemeente die vooral bekend staat om haar productie van rode Bourgognes. Bijna 90% van de totale productie is dan ook rood. Witte Santenay is daarmee dan ook meteen een stuk minder bekend. Net als de rode wijnen uit de gemeente zal witte Santenay zelden een zware, stevige Bourgogne zijn. De wijnen moeten het veelal meer hebben van elegantie en mooie mineraliteit.

Domaine Jean-François Bachelet ligt in Dezize-les-Maranges, (dichtbij Santenay) en omvat zo'n 15 ha. Jean-Francois en zijn zonen Marc and Alex bewerken de wijngaarden met buitengewone zorg. De druiven worden handmatig geplukt en rigoreus geselecteerd, zodat alleen schoon fruit in de cuve beland. Na inweking van de schillen en een hele zachte persing vergist het sap op rvs tank. Daarna volgt een rijping van 18 tot 20 maanden op barrique, waarvan ca, 30 % nieuw hout!

Het is een krachtige wijn met een fijn vetje. De complexe aroma's tonen een opmerkelijke minerale frisheid maar ook hints van amandelen en witte bloesem.

Klik en bestel

Specificaties

Land Frankrijk
Oogstjaar 2014
Regio Bourgogne
Agricultuur lutte raisonnee

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu