Wij gebruiken cookies. Akkoord

Wirra Wirra Scrubby Rise White

€ 11,95
Klik en bestel

Adelaide Hills, South Australia - Deze regio is verantwoordelijk voor de hoofdmoot van de wijnproductie in Australië. Het is tevens het thuis van veel van 's werelds oudste wijnranken. De oude wijnranken in Zuid-Australië's Barossa Valley, McLaren Vale, Clare Valley en Adelaide Hills hebben dankzij hun geïsoleerde ligging de grote phylloxera plaag overleefd aan het einde van de 19e eeuw, die verantwoordelijk was voor het wegvagen van het merendeel van de wijnranken in Europa, Noord-Amerika en de Australische Oostkust. Topgebieden hier zijn de Barossa Valley, Eden Valley, Clare Valley, Adelaide Hills, McLaren Vale, Padthaway en Coonawarra.

Klein, maar beroemd domein. Een boutique winery van formaat. Hun prestigewijn, The Angelus, moest op last van Château l'Angelus in Bordeaux haar naam wijzigen in Dead Ringer. Dit bedrijf wordt de laatste jaren steevast genoemd in de top van Australië en ontvangt de ene medaille na de andere. Nu komen ook de kleinschalig geproduceerde wijnen naar Nederland met een uitzonderlijke prijs-kwaliteit verhouding. De Catapult bijvoorbeeld, The 12th Man of wat te denken van de briljante, zacht roze Muscat?

Levendige stuivend frisse aanzet met tropisch fruitaccenten en prettig frisse zuren om het geheel mooi in balans te houden. Ongekend opwekkend fris en fruitig met aangename bittertjes die een fijne beet geven. Blend van sauvignon blanc, semillon en viognier, die respectievelijk zorgen voor frisheid, fruitigheid en kruidigheid.

Specificaties

Land Australie
Oogstjaar 2016
Regio Adelaide Hills

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook , Twitter , e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Sluiten menu