Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

In het groene hart van Italië ligt Abruzzo, waar in de Romeinse tijd zwijnen zwierven en waar het nu bezaaid is met nationale parken vol natuurpracht, waarin zelfs wilde dieren als wolven en bruine beren rondlopen. De kleine wijngaarden van Valle Reale liggen tegen de uitlopers van de Zuidelijke Apennijnen, op een hoogte die kan variëren van 150 tot 450 meter boven de zeespiegel. Hier razen ’s winters ijzige winden vanaf de Gran Sasso door de vallei die is uitgesleten door rivieren als de Popoli en de Pescara. De vallei, een oase van pure natuur, wordt beschermd door strenge omgevingswetten maar bovenal door de afwezigheid van veel menselijke activiteit, behalve dan dat de omstandigheden voor de druiventeelt hier subliem zijn. Valle Reale beschikt over druiven van vijf biologisch beheerde wijngaarden, waaronder een historische wijngaard en dito cuverie annex -kelder die al in 1300 werd gebruikt door Benedictijner monniken. Sommige van de wijngaarden liggen zo hoog dat de pluk relatief laat kan plaatsvinden, en sommige wijnen hiervan verdienen een lange rijping op de fles. Andere liggen iets lager, maar ook hier geen (over)rijpe wijnen die je wel in de kuststreek van de Abruzzen kunt vinden, maar op zeer stenige, zandrijke bodems gegroeide frisse, fruitrijke en mineralige wijnen.

De druiven voor deze montepulciano komen van de 60 jaar oude wijngaard in Popoli. De wijn wordt spontaan gefermenteerd in staal met inheemse gisten met een maceratie op de schil gedurende ongeveer 10 dagen, volgt rijping in Frans eikenhout gedurende 12 maanden.

De kleur is intens robijnrood, met een complex en intens boeket van kruiden, rood fruit, zoethout, humus, rozenblaadjes en viooltjes. In de mond is het vol en gestructureerd met een mooie fijne en zoete tanninestructuur met een lange en aanhoudende afdronk die wordt gekenmerkt door een mooie sappigheid.

Valle Reale Montepulciano "Vigneto di Popoli"

€ 39,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Gestructureerd, Rijp
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Italie, Abruzzen
Druif montepulciano
Agricultuur biologisch-vegan
Oogstjaar 2013

Valle Reale Montepulciano "Vigneto di Popoli" als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Biologisch

Gerelateerde producten

Valle Reale Trebbiano "Vigneto di Popoli"

Italie, Abruzzen trebbiano
€ 37,95

Corte Fiore Lupi Reali

Italie, Abruzzen montepulciano
€ 13,25

Valle Reale Montepulciano d'Abruzzo

Italie, Abruzzen montepulciano
€ 18,50
Sluiten menu