Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

In het groene hart van Italië ligt Abruzzo, waar in de Romeinse tijd zwijnen zwierven en waar het nu bezaaid is met nationale parken vol natuurpracht, waarin zelfs wilde dieren als wolven en bruine beren rondlopen. De kleine wijngaarden van Valle Reale liggen tegen de uitlopers van de Zuidelijke Apennijnen, op een hoogte die kan variëren van 150 tot 450 meter boven de zeespiegel. Hier razen ’s winters ijzige winden vanaf de Gran Sasso door de vallei die is uitgesleten door rivieren als de Popoli en de Pescara. De vallei, een oase van pure natuur, wordt beschermd door strenge omgevingswetten maar bovenal door de afwezigheid van veel menselijke activiteit, behalve dan dat de omstandigheden voor de druiventeelt hier subliem zijn.

Valle Reale beschikt over druiven van vijf biologisch beheerde wijngaarden, waaronder een historische wijngaard en dito wijngrot annex -kelder die al in 1300 werd gebruikt door Benedictijner monniken. Sommige van de wijngaarden liggen zo hoog dat de pluk relatief laat kan plaatsvinden, en sommige wijnen hiervan verdienen een lange rijping op de fles. Andere liggen iets lager, maar ook hier geen (over)rijpe wijnen die je wel in de kuststreek van de Abruzzen kunt vinden, maar op zeer stenige, zandrijke bodems gegroeide frisse, fruitrijke en mineralige wijnen.

De druiven van deze trebbiano komen van zowel de wijngaarden in Popoli als Capestrano. De warme dagen en vooral de koele nachten die de gehele rijpingsperiode kenmerken, bepalen de complexiteit van aroma’s en hoge zuurgraad. De gisten zijn uit 5 verschillende plekken van de wijngaarden geselecteerd en een deel van de druiven is gevinifieerd zonder persing en ontsteling of temperatuurregeling. Deze wijn is dan ook het resultaat van een mix van 5 verschillende vinificaties.

De wijn is elegant en mondvullend. Het belangrijkste kenmerk is de geur van witte bloemen en vuursteen. De wijn wordt slechts gedeeltelijk gefilterd en vormt een lichte aanslag op de bodem van de fles, wat absoluut geen afbreuk doet aan de kwaliteit. In plaats daarvan zorgt het voor complexiteit en een lange levensduur in de fles.

Valle Reale Trebbiano d'Abruzzo

€ 18,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Droog, Elegant, Mineraal
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Italie, Abruzzen
Druif trebbiano
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2021

Valle Reale Trebbiano d'Abruzzo als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Biologisch

Gerelateerde producten

Valle Reale Trebbiano "Vigneto di Popoli"

Italie, Abruzzen trebbiano
€ 37,95

Valle Reale Montepulciano "Vigneto di Popoli"

Italie, Abruzzen montepulciano
€ 39,50

Valle Reale Montepulciano d'Abruzzo

Italie, Abruzzen montepulciano
€ 18,50

Corte Fiore Lupi Reali

Italie, Abruzzen montepulciano
€ 13,25
Sluiten menu