Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Oorspronkelijk bekend als La Maison Noble du Bayle, kreeg het landgoed zijn naam en faam toen het in 1766 eigendom was van de familie Guiraud. Ten tijde van de classificatie van 1855 werden de wijnen verkocht onder de naam Chateau Bayle. Het zwarte label dat vandaag nog steeds wordt gebruikt, is afkomstig van de familie Guiraud. Het label, met zijn gouden wapenlogo, dat hun protestantse wortels symboliseert, is een van de oudste, originele ontwerpen in de Bordeaux-streek en is in wezen onveranderd gebleven sinds het oorspronkelijk werd ontworpen.


Het eerste deel van het moderne tijdperk voor de landgoederen begint toen het in 1981 door Frank Narby werd gekocht. Op het moment van de aankoop bracht de familie Narby Xavier Planty binnen om het onroerend goed te beheren. Het echte moderne tijdperk voor het landgoed begon in 2006 toen Chateau Guiraud werd gekocht door een partnerschap gevormd door Robert Peugeot en drie bekende wijnmakers en kasteeleigenaren uit Bordeaux, Olivier Bernard van Domaine de Chevalier, Stephan Von Neipperg, die eigenaar is van tal van eigendommen in St. Emilion waaronder Canon La Gaffeliere, La Mondotte en Clos de lOratoire en Xavier Planty.
Een van de eerste acties die de nieuwe eigenaren ondernamen, was het verwijderen van de rode wijndruiven die in de jaren dertig van de vorige eeuw waren geplant uit de wijngaarden. Dit werd gevolgd door een modernisering van de kelders en de wijnbereidingsapparatuur. Ook in de wijngaarden werd een nieuw drainagesysteem aangelegd. De wijngaarden hadden ook veel herbeplanting nodig om de wijnstokdichtheid te vergroten. In 2010 registreerde Chateau Guiraud de term BioViticulture. Ze deden dit omdat het landgoed zich niet alleen richt op biologische landbouw, maar op een meer globale benadering van duurzame wijnbouw. Om de wijn Chateau Guiraud te produceren, vindt de vinificatie plaats in nieuwe, Franse eikenhouten vaten. De wijn rijpt in 35% tot 50% nieuwe, Franse eikenhouten vaten gedurende gemiddeld bijna 24 maanden voordat hij wordt gebotteld, afhankelijk van de kwaliteit en het karakter van de vintage.

Goudkleurige wijn. De smaak heeft een intense frisheid en aroma's van rijpe abrikoos en sinaasappelschil. De zuurgraad doorbreekt de intense rijkdom en geeft de wijn de mogelijkheid om nog jaren te rijpen.

Ch. Guiraud Sauternes 1er Grand Cru Classe 0.375

€ 49,50
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Zoet, Rijk
Aroma's Geel fruit, Honing, Rozijn
Regio Frankrijk, Bordeaux
Druif semillon, sauvignon
Oogstjaar 2007

Ch. Guiraud Sauternes 1er Grand Cru Classe 0.375 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Chateau Violet Sauternes

Frankrijk, Bordeaux semillon, sauvignon
€ 25,95

Ch. Filhot Sauternes Grand Cru Classe

Frankrijk, Bordeaux semillon, sauvignon
€ 39,50
Sluiten menu