Facebook
Wij gebruiken cookies. Akkoord

Thomas Fonteyreaud is een jonge wijnmaker die als 4e generatie het familiedomein bestiert vlakbij Langon, in het zuiden van de Bordeaux. Vanouds her de streek voor de productie van zoete witte wijnen zoals Sauternes, Barsac en Sainte Croix du Mont.

Sinds 1929 verbouwt en vinifieert de familie FONTEYREAUD de witte wijnen van het Domaine du TICH en de rode en roséwijnen van het Domaine de GRAVA in de gemeente Verdelais. De kelder in het hart van een oud dorpshuis uit de 17e eeuw werd ooit bewoond door de familie. Het huis werd geleidelijk omgevormd tot een kelder die al snel een ideale plek zal bleek te zijn voor de opslag van wijn.

Sainte-Croix-du-Mont is een kleine appellation in Bordeaux voor zoete witte wijnen, die behoorlijk lijken op de wijnen uit het veel beroemdere Sauternes. Sainte-Croix-du-Mont ligt dan ook pal tegenover Sauternes, aan de overkant van de rivier de Garonne, in het district Entre-Deux-Mers. Hier profiteren de wijngaarden ook van regelmatig optredende edele rotting (botrytis) in het najaar. Een andere overeenkomst is dat sémillon en sauvignon blanc de belangrijkste druivenrassen zijn.

Wijnen uit Sainte-Croix-du-Mont smaken doorgaans iets lichter dan die uit Sauternes, met tonen van onder andere rozijnen, vijgen, bloemen en abrikoos. Ze zijn lang houdbaar. Schenk deze wijn goed gekoeld bij bijvoorbeeld foie gras, salade met gedroogde abrikoos, blauwaderkaas of vruchtengebakjes.

Domaine de Grava St. Croix du Mont

€ 9,75
Klik en bestel

Specificaties

Stijl Aromatisch, Sappig, Zoet
Aroma's Citrus, Peer, Honing
Regio Frankrijk, Bordeaux
Druif semillon, sauvignon
Oogstjaar 2018

Domaine de Grava St. Croix du Mont als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel 076 521 8125

Gerelateerde producten

Chateau Violet Sauternes 0.375

Frankrijk, Bordeaux
€ 12,95

Chateau Violet Sauternes

Frankrijk, Bordeaux semillon, sauvignon
€ 23,50

Ch. Guiraud Sauternes 1er Grand Cru Classe 0.375

Frankrijk, Bordeaux semillon, sauvignon
€ 49,50

Ch. Filhot Sauternes Grand Cru Classe

Frankrijk, Bordeaux semillon, sauvignon
€ 39,50
Sluiten menu